42378275_10156629759448674_1709534422761472_oArtvin’de düzenlenen Genişletilmiş 15’inci Karadeniz Baro Başkanları toplantısına katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, toplantı sonrası Yeşil Artvin Derneğini ve Atatürkçü Düşünce Derneği Artvin Şubesini ziyaret etti.

Artvin Barosu’nun ev sahipliğinde, TBB öncülüğünde düzenlenen Genişletilmiş 15’inci Karadeniz Baro Başkanları toplantısına, TBB Başkanı Av. Prof. Dr Metin Feyzioğlu ile 21 baro başkanı katıldı.

Toplantının ardından Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Yeşil Artvin Derneğini ve ADD Artvin Şubesini ziyaret etti. Ziyarete Nur Neşe Karahan ve yönetim kurulu üyeleri ve Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Ayla Varan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Yeşil Artvin Başkanı Nur Neşe Karahan Cerattepe konusunda bilgi vererek hukuki süreçte geldikleri noktayı anlattı. Karahan burada yaptığı açıklamada, “ Bizleri içeri almıyorlar. Halen daha jandarma maden şirketini bekliyor. Etraftan dolanarak yaptığımız çalışmalarla doğayı nasıl kirlettiklerini tespit ettik. Çok iç açıcı durumda değiliz” dedi.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu burada yaptığı konuşmada, ”Artvin halkın burada Cerattepe konusunda vermiş olduğu mücadele dışarıda farklı anlatılıyor. Sanki bir siyasi parti kaygısı varmış gibi lanse ettiriliyordu. Oysa meydanda bizim konuştuğumuz, el sıkıştığımız insanların siyasi particiliği yoktu. Artvinliydi hepsi. Her siyasi partiden insanlar vardı hatta iktidar partisi gençlik kollarından gençler vardı” dedi.

42319675_10156629760048674_5890399611826208768_oİLK BİLİRKİŞİ RAPORU “BU MADENİ ÇIKARTIRSANIZ ARTVİN ŞEHRİ ÖLÜR”
İKİNCİ BİLİRkİŞİ RAPORU İSE BİRİNCİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU YOK SAYIYOR

Feyzioğlu konuşmasını devamında şunları söyledi; “ İlk bilirkişi raporunda çok açık yazıyor, bu madeni çıkartırsanız Artvin şehri ölür diyor. İkinci bilirkişi raporu öncesi iptal kararı veren hakimler başka yere gönderildi. Mahkeme dağıtıldı. Yeni gelen hakimler olsun deneyelim bakalım dediler. İkinci bilir kişi raporu ise ilk raporu yok saymış bir şey olmaz diyor. Burada bir şehrin kaderinden bahsediyoruz. Altın çıkartılabilecekse, çevreye zarar vermeden çıkartılabilecekse tabi çıkartılır. Altının çıkartılması heba edilmesi değil kaygı ama bir devlet ülkesinin 300 senesini planlar, bir şehrin yok olması anlamına gelecek bir faaliyeti de 6 ayı kullanacak 2 yılı kullanacak diye de yapmaz. Bu devletin ciddiyetine varlık sebebine aykırı bir durum bize hiçbir sebeple ikna edici gelmedi. Rahatsız edici bir şey bu.

Madenlerin işletilmesine kökten karşı çıkıldığı algısını da yaydıklarını, bunun mücadeleyi zayıflatmak algısına neden olduğunu da anlatan Feyzioğlu,” Artvin Halkı yaşam alanlarını, doğasını, toprağını, suyunu korumak için hukuki ve demokratik mücadelesini sürdürüyor.” diyerek sözlerini tamamladı. Maden çıkarılacak yer var, çıkarılamayacak yerler var. Cerattepe maden çıkarılacak bir yer olmadığı az önce dediğim gibi bilirkişi raporlarında son derece açık yazılı.” dedi.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK