Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Alman ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Mertel ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında kendisi hakkında “Ajan, devletin sırlarını ifşa etmiştir” sözlerine Can Dündar, ‘Erdoğan benim ajan olduğumu kanıtlarsa mesleği bırakmaya hazırım’ yanıtını vermişti.

Erdoğan ve Martel’in ortaklaşa yaptıkları basın toplantısına neden katılmadığını da şöyle açıkladı

“Erdoğan, kendisine soru sorulmasını istemeyen bir lider ve basın toplantısına katılacak kişileri de kendisi belirlemek istedi. Ben de diğer gazeteciler gibi basın toplantısını izlemek üzere başvurdum, akreditasyonumu aldım ve dolayısıyla asın toplantısına katılmaya karar verdim. Daha sonra Erdoğan’ın bundan hoşlanmadığını öğrendim. Aslında Erdoğan eğer ben basın toplantısına katılırsam kendisinin bu basın toplantısını boykoy edeceğini söylemiş. Bu bilgiyi Alman makamları da konfirme etti. Bir liderin bir gazeteci yüzünden toplantı iptal etmesi Alman meslektaşlarıma garip gelebilir ancak böyle bir yüzleşme Erdoğan’ın istemediği bir şey.”

Dündar, açıklamasına şöyle devam etti:
“Yayınladığımız görüntüler devletin jandarmaları tarafından çekilmiş görüntülerdi. Dolayısıyla ortada bir devlet sırrı yoktu. Erdoğan beni bahane ederek sorulardan kaçacaktı buna izin vermek istemedim. Devlet sırrı dediği şey MİT’in komşu bir ülkeye illegal olarak silah ihraç etmesi.”