Karga Gak Demeden
02-10-2018
Ömer ŞAN

            Evet… Son birkaç ayda 3 binin üzerinde şirket ‘konkordato’ ilan etti. Esnaf ise teker-teker iflas ediyor ve ekipmanlarını da ucuzundan satıp elden çıkarmanın yoluna bakıyor… Üretim duruyor, ekonomi kanatsız uçuyor!

            Kendisini tanımayız ama Ucha Tevzadze, “Ahlak, aklın gölgesidir” şeklinde bir de laf ediyor. Alıyoruz…
Son ‘eyyy’ Amerikanya gezisinde damat, ekonomiyi, Conli bir şirkete devrettiklerini açıklıyor… Yahudi işadamları ve lobilerle görüşmeler vs vs… Sonra Almanya ve Merkel…

            Yahu, “Ekonominin yönetimi Amerikalı şirkete verildi” demek, ne demektir?.. Lütfen zamane ‘yerli ve milli’ciler açıklayıversin… Olma mı?

            Ve artık biline ki; ekonomide yaşanan bu gelişmeyle Amerikan mandacılığına giriş yapılmıştır!..
Bu aşamadan sonra ‘Yerli ve Milli’ davacılar artık ‘Pilli ve Coni’ evresine geçiş yapmış; ‘Zilli ama Yetmez’ dönemine altyapı hazırlamaya başlamıştır!
Bu durumun önünde durması gerekenler ise bizi hala uyutmaktadır!
Amerikan emperyalizmine karşı çıkamayıp; Haksızlığa-Hukuksuzluğa karşı durmayan, yalana-talana teslim olan, emekten-alın terinden yana olmayan hiç kimse sahte yüzüyle çıkıp dinden-imandan, sosyal adaletten, haktan-hukuktan ve dahi yerli-millilikten dem vurmasın!
Hatta bu tipler mümkünse öte beride de yavşaklık yapmasın!
Ha, bir de artık yalandan yere, emperyalizmin iletişim araçlarıyla Cuma, Kandil, Bayram, Mübarek gün ve gece mesajları da gönderip, kendilerini bize ispatlamaya çalışmasın; kimseye değil sadece Allah’a kulluk etsinler, lütfen!
Anlayan, anlayacağını, anlayacağı kadar anlar herhalde?..

            CHP’li Öztrak, bir uyarı yapıyor bu arada… “Türk Maliyesinde, Türk Hazinesinde bir ‘Kozmik Oda’ vakası yaşamak üzereyiz…” Diyor!

            Not edin bunu da bir kenara… Ahlar-vahlar ve sonrasında da bildik, kandırmacalı ‘Allah affetsin’ nidaları! Gelecek bak görürsünüz!

            Tam da bu arada yurt dışından 4 milyon boğa spermi ithal edeceğimizin haberi geldi! İthal etmediğimiz bir sperm kalmıştı, bu da oluyor!.. Dostların dediği gibi… Hayvancılıkta elin şeyiyle gerdeğe girmek bu olsa gerek!..

            Derken, Rize kökenli Doğuş Yiyecek Grubu’nun 336 milyon liraya aldığı Bor Şeker Fabrikası’nı, devir işlemi tamamlanmadan AKP’li ve Rize kökenli Şaban Dişli’nin akrabalarına verdiği ortaya çıkmış… AKP Başkan Yardımcılığı, Cumhurbaşkanı Danışmanlığı da yapan Dişli, Lahey’deki Büyükelçilik görevine de başlamış.

            Ha bir de kardeşi vardı general idi darbe kalkışımı sırasında! Çok şaibeleri oldu. Duruşmaya çıkmış geçenlerde, mahkemede de görevli Albay’ı tehdit edercesine konuşmuş! Bilmem ne konseyi üyesiydi ya, ‘göreceksin sen’ demiş!

             Pazartesi gazeteyi yapmaya koyulduk erken, sabah sürprizi, doğalgaza gelen yüzde 9-19’luk zam oldu, derken… Ankara’da 1 TL’den satılan ekmeğe 25 oturtma yapıldı ve 1.25 TL oldu. Rize’deki ekmekler de zamlısından satılmaya başlandı!

            Yeter mi, yetmeeezzz! Hemen ardına yüzde 8-18 de elektrik akımı koydular, değme gitsin!

            Sonra,”Biz Avrupa’yı dışlayabilir miyiz?” Ver erik dalını veeeer, gevrek olsun! Birileri koyuyorlar mı hala?..

            Eyyy… Kıyametçi Bakan… Elimize geldikçe sorularımızı sıralayacağız… Bu soruya da bir yanıt ver daaa!

            “Aşağıdakilerden hangisi meyve değildir?

            A- Patlıcan, B- Pırasa, C- Fasulye, D- Domates, E- Kabak”

            Buyurun, kolay mı geldi? ‘Kabak’ diyenler duydum sanki… Hadiii… Koparın bakalım kıyameti!

            Ç. Rizespor takımları, önceki gün oynanan maçlarda Fenerbahçe’ye toplam 12 gol atmış! Altyapı takımları ve A takımın 3 golü ile birlikte… Yeşil-mavili taraftarlar orantısız zekalı espriler yaptı, katılıyoruz ama…

            Bizler Rizeliler olarak her daim düşenin yanındayız… Lütfen bu kadar yüklenmeyin Fener’e! Bilirsiniz hem, tatlı yemenin de, bir adabı vardır yani…

            Ve son hadde de inceden gönderme…

            Başkentinin ve küçülmüş ülkesinin (imparatorluğunun) anahtarını alt rütbeli İngiliz komutana teslim eden Cihan Padişahını savun… O İngiliz’i vatan toprağından kovanı eleştir he!.. Nerede o bolluk?

            Bakın son BM toplantılarında ne oldu? Dünya küçüldü, 5 büyüdü… Boşuna dememişler, “vur beşe yat güneşe” diye… Hep yek gelse fenaydı ama gelmedi, Merkel geldi!

            Ve hala on yıllar öncesinden bu yana değişen bir şey yok memleketim insanında…  Ancak ki ülkenin ekonomisi Amerikan emperyalizmine teslim edildi!
Hala suskun ‘sahte’ milliciler ve de yerliciler!

            Ve biz asla yılmayacağız… Hiçbir güç, umudu çalacak kadar güçlü değildir!