Türkiye Eğitimde dünya sıralamasında en alt sıralarda yer alırken Andımız okullarda okutulsun mu okutulması mı gibi tartışmanın içinde yer alacağına eğitimde nasıl dünya sıralamasında yer alırız onu tartışmak gerekir.’

Ülkemizde ahlak sıfırlandı, din çirkin bir biçimde pazarlandı. Eskiden dindar insanların sözleri senet yerine geçerdi. Yaşlı ninelerimiz bizim için dua ettiklerinde her zorluğu yeneceğimizi düşünürdük. Bu güzel inançlar günümüzde yerle bir edildi.

Bütün okullar para kazanılacak ticarethanelere dönüştü. Öğretmenlik eğitimi alan esas eğitimciler atanamadı. Bir çok öğretmen farklı mesleklere yönelirken bir kaç tanesi de intihar etti.

Öğrencilerimizi bilimsel eğitimden uzaklaştırıp içi boş soyut kavramlara yönelttiler. Kendi ayakları üzerinde duramayan ”ye. ..iç…yat ”eylemleri haricinde bir şey yapamayan vasat bir nesil ürettiler. ”Ahlaki çöküş” ise başlı başına bir yıkımdır. Bunu sil baştan dizayn etmek şarttır. Sınavlar. …soruları çalmalar. …sistemleri sıklıkla değiştirmeler. …hangi birini saysam ki!

Şimdi okullarda andımızı ister okutun ister okutmayın. Ülkemizde kötü giden her şeyi örtbas etmek için yaratılan suni bir gündemdir bu konu .Tartışmaya bile değmez !

Asuman ŞAHİN