192380Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden DİSK’e bağlı Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan bugün toprağa verilecek.

DİSK’e bağlı Lastik İş Sendikası’nın genel başkanı, Türkiye’nin son yıllardaki en başarılı işçi lideri Abdullah Karacan(55), ziyaret ettiği Adapazarı Goodyear Fabrikası’nda uğradığı silahlı saldırıda başından vurulmuştu.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu DİSK’e bağlı Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, dün öğle saatlerinde sendikasının örgütlü olduğu Adapazarı Goodyear Fabrikası’na gitmişti. Sendikanın işyeri temsilciliği bürosunda işçilerle görüşürken çıkan tartışma sonucu  işçilerden birisi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Abdullah Karacan için, bugün saat 11.00’de Lastik-İş Sosyal Tesisleri’nde tören düzenlenecek. Burada işçilerle son kez buluşacak olan Karacan, Fevziye Camii’ne götürülecek. Öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Abdullah Karacan, Bağçeşme Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

Abdullah Karacan’ın kısa özgeçmişi:

Abdullah Karacan, henüz 55 yaşındaydı. 17 yıldır genel başkandı. İzmitli bir ailenin evladıydı. Evli ve 4 kız çocuğu babasıydı. Yeşilova’da oturan, her zaman işçisinin yanında olan Abdullah Karacan, işçilerin iş dışındaki zamanlarında yararlanabilmeleri için İzmit sahilindeki Lastik İş Sendikası Sosyal Tesisleri’ni hayata geçirdikten sonra Başiskele’de bir de otel yaptırdı. Otelin işletmesi dünyaca ünlü Tryp By Wyndham oteller zincirine verildi. Karacan, lastik sözleşmelerini daima en iyi koşullarda imzalamasıyla da Türk Sendikacılığının gururu olmuştu.

Yolcuhaber olarak ailesine, İşçi Sınıfına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Işıklar içinde yatsın.