CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, İstanbul’un köklü okullarından İstanbul Erkek Lisesi’ne verilen sözün Ülker tarafından tutulmadığını öne sürdü.

Yarkadaş, meselenin kriz veya kaynak bulamama sorunu olmadığını belirterek, ÜLKER grubunun İstanbul’daki bir imam hatip lisesini yaptırdığını hatırlattı.

YARKADAŞ’IN PAYLAŞIMLARI ŞÖYLE:

1 – Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan İstanbul Erkek Lisesi’nin pansiyonu iki yıl önce yıkıldı. ÜLKER Grubu, pansiyonu yeniden yapıp okula bağışlayacağını taahhüt etti. ÜLKER, bugün ise inşaatı yapmayacaklarını bildirdi. Böylece öğrenciler pansiyonsuz kaldı.

2 – İstanbul Erkek Lisesi’nin yönetimi ve öğrencilerini tam iki yıldır oyalayan ÜLKER, sponsorluktan neden vazgeçtiğini açıklamıyor. ÜLKER’in geçen süre zarfında bir İmam Hatip Lisesi’nin tüm teşrifatını üstlendiği biliniyor. Demek ki; mesele kaynak bulup bulamamak değil…

3 -İmam Hatip Lisesi’nin yurduna sponsor olup gereğini yapan ÜLKER, iki yıldır oyalandığı İstanbul Erkek Lisesi’nin öğrencilerini tarikat / cemaat / imam hatip yurtlarına mahkum etmek istiyor. ÜLKER Grubu’nun bu tavrı, AKP’den bağımsız değildir. Ülker, açıklama yapmak zorundadır.

BAKANLIĞA ÇAĞRI

Yarkadaş, söz konusu binanın bir otele satılacağı iddialarına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan açıklama beklediklerini böyle duyurdu:

“Bir açıklama da Milli Eğitim Bakanlığı yapmak zorundadır. Tam iki yıldır değişik yurtlarda kalan İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin sorunu nasıl çözülecek? Ayrıca, pansiyonun olduğu binanın bir otele satılması mı planlanmaktadır? Bakanlıktan derhal cevap bekliyoruz.”