Haber – Fotoğraf : Rasim Yılmaz
Ankara

Ankara Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfının geleneksel Ortak Akıl toplantısı bu yıl 1 Aralık Cumartesi günü Artvin Evindeki Artvin Kültür Sanat ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirildi.

DSC_0033

Altmışı aşkın vakıf kurucusunun yansıra Artvin derneklerinin başkanlarının da katıldığı toplantının açılışında Yönetim Kurulu Başkanı Demir Akın 28 Ocak 2018 günü yapılan mali genel kurul sonrasında vakıfça yapılan iş, işlem ve etkinliklerden söz ederek kısa değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Akın, yaptığı açıklamada özetle; Eğitimci-yazar Rasim Bakırcıoğlu ile yapılan söyleşiden,  Av. Yalçın Duman’la gerçekleştirilen ‘’Hayatımızda Roman, Edebiyat ve Edebiyatçılar’’ adlı söyleşi ve imza günü yanında, 7 Mart Günü Anıtkabir ziyareti ve Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu tarafından onur defterinin imzalanması konusunda bilgi verdi.

Yine vakıf etkinliklerinden Halk Eğitimle ortaklaşa düzenlenen kurslar sonunda açılan sergiler, Hopa Y. Selim Ortaokulu öğrencilerinin Başkent gezileri sırasında ağırlanmaları, Cerattepe mücadelesi kapsamında Ankara’ya getirilen imzaların TBMM’ye taşınması, Mimarlar Odasında düzenlenen basın açıklaması ve 30 Haziranda Artvin dernekleriyle birlikte gerçekleştirilen Kazım Koyuncu Anmasını anlattı.

DSC_0042

Yine kültür etkinlikleri kapsamında 8 Ağustos’ta Artvin’de Patika Kitabevinde editörlüğünü Güner Yalçın’ın yaptığı, Vakfın çıkardığı ilk kitabı Hasan Çelebi Şiirleri derlemesi ‘’Özlemin Gözleri’’ adlı kitap Sayın Güner Yalçın’ın da katılımıyla imza günü düzenlediklerini açıklayan Akın, bundan sonraki süreçte Artvinli halk şairi Aşık Deryami’nin  şiirlerini bir araya getiren değerli araştırmacı merhum Hayrettin Tokdemir’in eserinin güncellenmesi konusunun çalışması içerisinde oldukları bilgisini verdi.

Akın yaptığı açıklamada; 19 Ağustosta Artvin Kafkasör’de gerçekleştirilen Cerattepe buluşması hakkında, Artvin’de yapılması planlanan Yaşlılar Merkezi yapımında vakfın çabaları konusunda ve Hopa çay üreticileri kooperatifinin ürünlerinin satışının desteklendiği bilgisini verirken Ankara’da okuyan 30 Artvinli Üniversite öğrencisine ayda 300.00.- TL. Burs ödendiğini söyledi.

Son olarak vakfın önemli bir sorunu olan imar affından (barışından) yararlanma koşulları konusunda teknik bilgi vererek konuyu tartışmaya açmasının ardından yirmiye yakın katılımcı söz alarak görüşlerini açıkladılar. Yapılan tartışmalar neticesinde; ortak akıl olarak imar barışı konusundaki yasal mevzuatın daha ayrıntılı incelenmesi, ancak her durumda başvuru yapılması, bu süreçte maddi katkıların sağlanabilmesi için vakıf yönetiminin kaynak planlamasına gitmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

DSC_0047

Toplantıda Maltepe Belediyesi tarafından Şahver Karasüleymanoğlu ve Nusret Ertürk’e teşekkür amaçlı gönderilen plaketlerin  Şener Kaya tarafından  İstanbul’dan getirilmiş olması nedeniyle, kısa bir tören düzenlenerek plaketler sahiplerine iletildi.

Toplantı, 31 martta yapılacak olan yerel seçimlerde Artvin Belediye Başkanlığına CHP’den aday olan Demirhan Elçin’in kendisini tanıtımı, Belediye Başkanı olduğunda yapacakları ve yapmak istedikleri konusunda  açıklama yapmasıyla  devam etti.

Toplantı katılımcıların ikili görüşmeleri ve vakıf yöneticilerinin verdiği bazı ek bilgilerle sona erdirildi.