Karga Gak Demeden
04-12-2018
Ömer ŞAN

Ne Düşürdünüz?

Gazetenin haberlerini bitirip makalemize başlayacağımız sırada bir de ne görelim…

Ülkemizde son 16 yılın rekorunu kırıp yüzde 28’leri aşan adına ‘enf’ eklenmiş ‘lasyon’ birden bire 1.44’lere düşmesin mi! Lafı mafı yok, öyle açıklandı, resmi rakamlar inanmıyor musunuz? E maaşlara gelecek zamları da bu minvalde değerlendirecek resmi makamlar, resmen hem de!

Ama bakın ayıp oluyor, bazı arkadaşlar öyle hemen el kol işaretine, mırıldanmaya başlamasın, ‘sokun’ o parmakları yerlerine… Tamam siz de ‘jetSki’ falan diyorsunuz ama adam yoğun bakımdaydı, cüppesini çıkarmış, yanar manar sonra… Lütfen, küfür yok, küfür yok aaa…

Patronun çıldırdığı mıldırdığı yok! Koymuş üstüne yüzde 120’sini, indiriyor onunu işte, ‘d’si yok, yani 10’unu indiriyor, anlıyorsunuz!

Çaykur Genel Müdürü… Yusuf Ziya Alim, vekil oldu ama nasıl oldu, nerelerden geldi, değinmeyeceğiz… Sanki bit pazarına nur yağmış gibi bir durum yaşadık ve ‘özel’ durumlardan bir dönem Genel Müdür olan, yaklaşık 1 ay önce DOKAP’tan alınıp Çaykur Genel Müdürlüğüne 2. kez atanan Ekrem Yüce, yeniden Genel Müdür yapıldı.

O da ne, sanki 2 milyonu ilgilendiren bir kurumla kafa yapar gibi, bir ay bile sürmeden alınıp, kendi memleketine Belediye Başkan Adayı yapıldı AKP’den!

Hele şu iktidar hırsını anlamak çok zor gibi bir şey…  Sonu yok! Böylesine bulunmaz ‘Hint kumaşları’ da eksik olmuyor. Yaş haddinden Emekliliğine aylar kala…

İlginçtir, bu karardan önceki gün de AKP Genel Başkanı’nın oğlu Bilal Bey, kendisine ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunmuştu… Demek ki, ‘hayır işi’ Çaykur için değil, adaylık içinmiş! Bizce Çaykur için daha hayırlı oldu. Ya sizce?

E ne oldu şimdi? Bu atama yapılırken, köşelerinde, kuytuluklarında oturup sessiz kalanlar, şimdi ortak açıklamalar yaparak, ‘Alim’ de Ali’m, diyor? Ne oldu, şimdi mi düştü jeton? Atış serbest!

Biz bunlarla uğraşırken Bakın geçen hafta ne olmuş?.. AKP Milletvekili Kavakçı’nın Almanya’daki ‘eyalet sitemi’ incelemelerinden sonra… Bir dönemin sözde ‘Akil İnsanlar’ı, Oslo’da yeniden ‘çözüm süreci’ toplantısı yapmış! “Bakarsınız kartlar yeniden dağıtılır” diye de açıklama yapmışlar hem de…
Hadi bakalım, ne taraftan veriliyordu mehter… Yoksa mehdi miydi?.. Veeeerrrr…

Ha, yetmemiş!.. Sanki bizi kıskandıracaklarmış gibi, NASA’nın keşif aracı InSight, 7 ay süren 300 milyon millik yolculuk sonrasında Mars’a başarılı bir iniş yapmış!.. Tam da bu saatlerde neredeyse ‘terörist’ ilan edilen üreticiler veya tedarikçilere operasyonlar kapsamında, ülkenin diğer bölgelerinde olduğu gibi Ankara’da bir soğan deposuna daha baskın yapılıyordu!

Tam üzerindeyken, ‘taharet kağıtlarına’ da ince operasyonlar düzülüyordu ha, bilginiz olsun.

Bir de ‘geri dönüşüm’ tezgahı var ona da dokunacağız… Fatih Erbakan, partisini kurup ilk mitingini İstanbul’da yaptı ve “Tek başına iktidar olacağız” dedi…

Ve bu, siyasetin eski ama yeni yüzü, miras mücadelesinde kendi payını faizleriyle birlikte aldıktan sonra böyle bir girişim yaptı! İlk iş olarak da Sultan Abdülhamit’in mezarına gitti. Babası Erbakan da dahil olmak üzere bu millet, babadan oğula geçen saltanatı 98 yıl önce bitirdi. Haberi yok mu?

Bu genci biri uyarsın… Minik hırslarıyla partisini kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin başkenti Ankara’dır! Bu ülkede kurulan her siyasi parti, Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret eder. Bu ziyaret Cumhuriyete, Türk halkına ve O’nun bütün manevi değerlerine bağlılığın en temel göstergesidir! Gerisi teferruattır!

Ve inceden de Minik Öngörüler: Geçen hafta sonu başlayan Ukrayna ile Rusya arasındaki itişip kalkışmalar, o bölgeyi pek ısıtmaz! Batum kuşatmasını anımsayın. Amerikanya, Suriye batağına saplandı çıkamıyor. Bunun hıncını da bir Türkiye’ye, bir Rusya’ya sataşarak çıkarmaya çalışıyor! Ukrayna da küçük maşası… Mesaj atıyor bölgeye!

Rusya ise, bilinen üzre Türkiye’yi kullanarak karmaşık bölgeyi kontrole aldı… Bu, bizim de işimize geldiği için ses çıkarmadık. Şimdi asıl mesele Kuzey Suriye’de oluşturulan altyapı ile burada minik bir Federe Devletin kurulma aşamasına gelmiş olmasıdır. İzleyin bakın neler olacak!

CHP Pazar İlçe Örgütü, bir ilke imza atarak kayıtlı bütün üyelerin katılımıyla, Pazar Belediye Başkan Adayını belirledi. Ada adayları Şükran Yangın Üst, Abdullah Yıldız ile Kazım Balta arasında seçim yaptı ve Balta’yı tercih ederek Belediye Başkan Adayı olarak görmek istediklerini ortaya koydular. Rize’de bu olmuyor ama uzun zamandan bu yana siyasetin adeta vazgeçilmezi olan eğitimci Kenan Bıyık’tan yana önemli bir kamuoyu var… Adaylığına da şimdilik kesin gözüyle bakılıyor.

‘İlkay’ isimli sosyal medya kullanıcısı soruyor… “Ahlak çöktü, Eğitim çöktü, Sağlık çöktü, Ekonomi çöktü, Dış Politika çöktü, halk bölündü, şehitler ayrıştırıldı, muhalifler hapse atıldı, milli varlıklar satıldı, kişisel bilgilerimiz emperyalistlere satıldı… Söyler misiniz? Bir vatanı ayakta tutabilecek daha neyimiz kaldı?”

Pardon, ne demiştik baş kısımda… Birleşik olarak okursak, ‘enflasyon’ kaça düşmüştü? Resmi açıklamalara göre 1,44 mü idi ne?

Sizin neyiniz düştü? Bakar mısınız? Düşürdünüz!

Sayıştay işine girmiyoruz ha… Belediyelerin saplandığı yolsuzluk bataklarına falan! Siz ‘helal yemek’ yiyin gerisi G-20 zirvesi! Nokta değil, nokta değil, bu 20’li olan G!