Şavşat muhteşem bir insanını daha elim bir trafik kazasında kaybetti. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı da olan Taner Kara (60) ve sosyal medyada yayınladığı fotoğraflarına “ Şavşat Güzellemesi “ adını vermişti. Şavşat Güzellemesi sayfa artık öksüz kaldı ve buraya onun başka fotoğrafı konamayacak. 13 Aralık Çarşamba günü akşam saat 22.00’de Şavşat Merkez’den köyüne doğru traktörü yola çıkan Taner Kara’dan bir daha haber alınamadı.

48375417_10156822177958674_8254152567035002880_n

Taner Kara’nın eve gelmemesi nedeniyle ailesi ve arkadaşları onu aramaya başladı. Jandarmaya haber verdi. Kayıp haberi verilmesinin ardından önce Şavşat Merkez’deki kamera kayıtlarına bakıldı. Kamera kayıtlarında saat 22.00’de petrole girdiği ve burada yakıt aldıktan sonra tekrara yola çıktığı görüldü.
Köylüler ve jandarmanın olumsuz hava şartlarına rağmen sürdürdüğü aramalar sonucunda gece 14 Aralık Perşembe gecesi Saat 24.00 sularında Köprülü köyü civarlarında yoldan aşağıya uçmuş halde bulundu.

Kara’nın ölü olarak bulunmasının ardından 1 günlük umudun yerini büyük bir acı bıraktı. Ailesi, dostları, arkadaşları ölü olarak bulunduğu haberi sosyal medyadan duyurdu. Evli ve 3 çocuk babası olan Taner Kara 60 yaşında ve emekliydi. 

FİLİSTİN HALKI’NA DA HESLERE KARŞI DERELERE DE HER ZAMAN SAHİP ÇIKTI!..

Sosyal paylaşım sayfasında ise geriye çektiği muhteşem fotoğrafları, toplumsal eylem ve etkinliklerden kalan anlamlı fotoğraflar kaldı. Madenlere, HES’lere emperyalizme karşı çıkmış. Filistinli mazlumlara da aynı şekilde sahip çıkmış ve yayınladığı Filistin pankartının yanında düştüğü notta;

“ABD emperyalizminin kendi çıkarları için orta doğu halkları üzerindeki katliamı yıllardır vahşet olarak sürmektedir..Filistin bu vahşeti uzun yıllar yaşadı..Abd emperyalizminin taşeronu katil İsrail Filistin halkını dünyanın gözü önünde katletmektedir.Bu katliama göz yummamak için ÖDP ve HAZİRAN birleşenleri olarak 17 Mayıs perşembe günü saat 12 de basın açıklaması yapacağız..Bütün Şavşat halkının desteğini bekliyoruz..”ibaresini düşmüş bütün Şavşat Halkı’nı davet etmişti.

Ölümünün ardından arkadaşları, dostları üzüntülerini dile getiren kısa yorumlarla bir anlamda ağıt yaktı.

MÜMTAZ TEMİZ: Vay beeee, sen de bırakıp gidiyorsun bizi öyle mi güzel çocuk?”ŞAVŞAT GÜZELLEMESİ” fotoğraflarını kim çekecek şimdi? Seni hep arıyacağız. Hep anacağız sevgili Taner Kara  yıldızlar yoldaşın olsun.

ATANUR KESKİN: İnanılır gibi değil, çok üzgünüz ışıklar inde uyusun.

ÖZER TOPÇU: Fotoğraflar öksüz kaldı! Çok üzgünüm! Taner Kara Dostum bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı.

HABER: SAMİ ÖZÇELİK