Memur-Sen, 2018’de yüzde 4+3.5, 2019 için de yüzde 4+5 olan maaş zammını “rekor” olarak nitelendirdi. Enflasyon nedeniyle oluşan kayıpların aylık olarak değil de 6 aylık ortalamaya göre telafi edilmesini öngören sözleşmeye imza atan Memur-Sen, şimdi, “Enflasyon farkının oluştuğu aydan itibaren uygulamaya konulmaması nedeniyle kamu görevlilerinin yıllık düzeyde reel gelir kaybı oluştu” itirafında bulundu.

Tarihin en kötüsü

Birleşik Kamu-İş Başkanı Mehmet Balık, Memur-Sen’in değerlendirmesine, “Hayır, kesinlikle rekor bir zam değildir. Hatta tarihin en kötü zammıdır. Enflasyon oranı dikkate alındığı zaman çalışanlar tarihin en kötü zam oranını aldı. Yüzde 50 enflasyona karşılık yüzde 4+5’lik zamdan rekor olarak bahsetmek doğru değil. Bunlar iktidara yakın gözükmek için söylenmiş sözler” karşılığını verdi. Enflasyon farkının aylık olarak karşılanmasını öngören düzenlemeden Memur-Sen’in kendisinin vazgeçtiğine dikkat çeken Balık, şunları söyledi:

“Biz toplu sözleşmenin yeniden gözden geçirilmesini, ek sözleşme ile kayıpların giderilmesini istiyoruz. Sadece enflasyon farkı ile memurun kaybı karşılanamaz. Ek sözleşme yapılmalı ve enflasyon farkı da aylık olarak yansıtılmalı. Geçmişte her ay ortaya çıkan enflasyon farkı maaşlara ekleniyordu. Böylece kayıplar önlenmiş oluyordu. Memur-Sen bunu ortadan kaldırdı.”

Yüzde 3.5 zamma rekor demişlerdi!

Sözleşmede bile bile enflasyon kaybına imza attılar, şimdi maaşlarda kayıp oluştu diyorlar.