Umudumuz çocuklarımız, öğrencilerimiz, her anlamda kendini yetiştirmiş bilim insanlarımız artık bu ülkenin iflah olmayacağını düşünerek birer birer ,ya da gruplar halinde başka ülkelere göç  ediyorlar.

Geride kalan yaşlı aile bireyleri, anneler babalar can parçalarını yolcu ederlerken’’ Acaba bir daha nasıl ve ne zaman görebilirim ?’’ diye kara kara düşünüyorlar gözleri dolu dolu olurken !

Gidenlerin yerine Ortadoğu’nun  cahil, görgüsüz, kaba ,kuralsız…..her türlü toplum bilincinden yoksun insanları geliyor. Ucuz iş gücünü seven işverenlerimiz onları havada kapıp emek sömürüsüne devam ediyorlar.
Böyle bir ülkede elbette bizim çocuklarımız işsiz kalacaktır.

Ortadoğu ülkelerine  Amerika ve onun işbirlikçileri çok büyük kötülükler yaptılar. Oralarda yaşanan savaşlar domino taşı gibi öncelikle ülkemizi ondan sonra da diğer ülkeleri etkiledi.En çok ülkemiz etkilendi çünkü misafirperverliğimizden olsa gerek  herkese kapılarımızı sonuna kadar açtık.

Bu kapıları kendi evlatlarımıza da kapattık. Artık  bizimkiler de ‘’mülteci’’ kimlikleriyle başka ülkelerin ikinci sınıf vatandaşları oldular.

Yılbaşı gecesi Taksim’de bayrak açan Suriyeliler  neyi kutluyorlardı acaba ? Ülkemizde yan gelip yatarlarken onların yerine karda kışta sınırlarda savaşıp ölen bizim gençlerimizin kutlayamadıkları ‘’yılbaşını’’ olsa gerek.

Gidenler gidiyor, kalan  yoksul gençlerimiz sınır boylarına gönderiliyor. Kamuda, zengin özel kurumlarda ise yandaşların çocukları iş güç sahibi. Devleti yönetenlerin  derdi  ‘’özelleştirme’’ adı altında ülkemizin bütün kaynaklarını yok etmek ve zengin olmak. Bunu ne yazık ki başardılar.

Ülkemizin  umutları, yarınları bütün maddi ve manevi değerleri çalındı. Hepimize geçmiş olsun!

Asuman ŞAHİN