Tam iki yıldır işine dönmek için Düzce’nin en işlek caddesinde oturma eylemi yapan mimar Alev Şahin  “eçen iki yıl boyunca beni intikam uğruna ekmeğinden eden beton firması sahibi Düzce AKP il yönetiminde yöneticilik yaparken ben sokaklarda her türlü baskıya karşı ekmek ve adalet mücadelesi veriyorum. Bu kavga ekmeğin kavgası” vurgusunu yaptı.

iki deprem ile sarsılarak yerle bir olan Düzce’nin ve yerle bir olan binlerce insanın ölümü tekrarlanmasın diye denetimlerimde gösterdiğim çabanın karşılığında betondan çalanların cemaat itirafçısı olup koltuk kaptığı bir düzene karşı mücadelem sürüyor. Halklaşan direnişim Düzce Direniş Meclisi ile büyürken direnişe karşı iktidarın saldırıları da büyüyor” dedi.

İki yıl boyunca faşist saldırılara, davalara, para cezalarına maruz kaldığını ve halen de bu baskıların ve yıldırmaların devam ettiğini belirten Şahin, verilen para  cezalarının 50 bin TL’yi aştığını ama vazgeçmeyeceğini söyledi.

Bu kavga ekmeğin kavgası, bu kavga onurun kavgası, bu kavga yarının kavgası, bu kavga umudun kavgası. İkinci yılımı belgesel gösterimi ve bir yemek ile kutlayacağız. İki yıldır faşizme boyun eğmemenin onuruyla Düzce Direnişi 2 yaşında. Kutlu olsun” dedi