CHP’de belediye başkan adayları belirlenir belirlenmez parti içi eleştiriler ve istifalar görsel ve yazılı basının gündemine oturdu.

Aday gösterilmeyeceğini anlayıp partiden istifa edip başka partiden aday  olanlardan tutun, parti genel sekreterliğinden ayrılmalara kadar varan sürecin CHP’ye oy verecek seçmenler üzerinde  moral bozukluğuna yol açması kaçınılmazdır.

Adaylık süreci boyunca yönetime övgüler düzenler aday gösterilmeyince açtılar ağızlarını yundular gözünü.

Eleştirenlerin arasına en son CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’de katıldı.
Düne karar Parti yönetimini ya da aday belirleme koşulları hakkında hiçbir eleştiride bulunmayan örneğin ön seçim yapılması için çaba göstermeyen Tekin yaptığı açıklamalarla bugün bağımsız medyada ve AKP medyasının ön sayfalarında manşet oldu.

Kendisinin milletvekili olduğu ve 4 yıldır üzerinde çalıştığı İstanbul konusundan örnek veren Tekin, “Hayatını İstanbul’a vermiş, ben dâhil birçok arkadaşımızın ne yazık ki fikirlerine bile danışılmadı” diye konuştu.

Yaptığı bu eleştirinin devamında da Gürsel Tekin; Bugünden itibaren ben de seçim bitene kadar canla, başla CHP’nin her ilçede, her ilde zafer kazanması için çalışacağım. Bütün örgütümüze ve seçmenlerimize de büyük bir heyecanla çalışma çağrısında bulunuyorum. Mühür kimdeyse Süleyman O’dur. Başka kimse yoktur. Herkesin de bu sorumluluğun yerine getireceğini umuyorum” çağrısında bulundu.

CHP iyi ya da kötü adaylarını belirlemiştir. Bütün tartışmaları seçim sonuna bırakarak CHP’lilerin bu seçimleri kazanmaya odaklanması gerekiyor.

Zira bu seçimler son dönemeçtir.