Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Çubuk Belediye Başkan Adayı Can Kaderoğlu, adaylıktan Millet İttifakı lehine çekildi.

Kaderoğlu, bugün konu ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Ülkemizin geldiği nokta ilçemizi de etkilemiştir. İnsanlarımız, mevcut yöneticilerden bezmişliğini bizleri birleşmemiz yönünde uyararak göstermiştir. Tespitimiz şudur ki: Halkımız güçlü bir alternatif arayışına girmiştir. Uzun yıllar sonunda haklı gerekçelerle ortaya çıkan bu arayış ve talebe kayıtsız kalmak bize yakışmazdı. Başkaca hiçbir baskı altında kalmadan ve herhangi başka bir teklife kapı aralamadan halkımın istek ve önerileri doğrultusunda, partimin de onayıyla belediye başkan adaylığından Millet İttifakı lehine çekildiğimi bir kez de sizlerin huzurunda belirtmek isterim.” sözleri ile çekilme kararını duyurdu.

Konuşmasında “Varlığımızın ve mücadelemizin ana ekseni budur. Emeğin ve emekçinin başı dik, karnı tok, sırtı pek yaşadığı bir ilçe, bir şehir, bir vatan ve bir dünyadır.” ifadelerini kullanan Kaderoğlu, “29 yaşında Ankara’nın en genç adayı olarak halkımın bana gösterdiği teveccühe teşekkür ederim. Tüm buzları eritemesek bile kardelenlerin açmasına vesile olduğumuzu düşünüyorum.” dedi.
Kaderoğlu’nun açıklaması şöyle:
Değerli Basın Emekçileri, Kıymetli Yol Arkadaşlarım, Saygıdeğer Halkım, Aziz Milletim:

29 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Partim adına aday olmuş ve hummalı bir çalışmaya girişmiştik. Birkaç hafta önce yaptığımız basın açıklamamızda yerelde seçime renk katacağımızı ve halkımıza hizmet edecek, ideale en yakın modeli ortaya koyacağımızı söylemiştik.

Bu sözlerimizin akabinde sahaya çıkmış; binlerce yurttaşımızın elini sıkıp gözlerine bakmış, samimi ve güleryüzlü bir kampanya süreci başlatmıştık. Bakış açımız şuydu, ‘İnanan başaramayabilir ama inanmayan asla başaramaz.’ Yürümeye inanarak başladık.
HALKIMIZ ALTERNATİF ARAYIŞINA GİRMİŞTİR

Fakat ülkemizin geldiği nokta ilçemizi de etkilemiştir. İnsanlarımız, mevcut yöneticilerden bezmişliğini bizleri birleşmemiz yönünde uyararak göstermiştir. Tespitimiz şudur ki: Halkımız güçlü bir alternatif arayışına girmiştir. Uzun yıllar sonunda haklı gerekçelerle ortaya çıkan bu arayış ve talebe kayıtsız kalmak bize yakışmazdı. Başkaca hiçbir baskı altında kalmadan ve herhangi başka bir teklife kapı aralamadan halkımın istek ve önerileri doğrultusunda, partimin de onayıyla belediye başkan adaylığından Millet İttifakı lehine çekildiğimi bir kez de sizlerin huzurunda belirtmek isterim.

Hugo der ki; Yerini vaktinde terk etmeyi bilmek, gerçek olgunluktur. Sadece acizler kalmakta ısrar eder.

Biz bir klasik belediye başkanlığı yarışı içine girmedik. Biz ilçemize ve insanlarımıza bir model önerdik. Bu model; temeline üretimi alan, insanca yaşamanın esas gayelerinden ve gereklerinden olan adil paylaşımı gözeten bir dünya görüşünü içermektedir. Bizim varlığımızın ve mücadelemizin ana ekseni budur. Emeğin ve emekçinin başı dik, karnı tok, sırtı pek yaşadığı bir ilçe, bir şehir, bir vatan ve bir dünyadır.

Çeşitli gerekçelerle ülkemizin içinde bulunduğu durumdan muzdarip ve hoşnutsuz olan herkesi ama özellikle gençleri memleketimiz için Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet ediyorum!
KARDELENLERİN AÇMASINA VESİLE OLDUK

29 yaşında Ankara’nın en genç adayı olarak halkımın bana gösterdiği teveccühe teşekkür ederim. Tüm buzları eritemesek bile kardelenlerin açmasına vesile olduğumuzu düşünüyorum.
Bugüne kadar bana destek veren özellikle yöremizin sivil toplum kuruluşlarına, çeşitli vesilelerle selamını ve desteğini ileten herkese, kıymetli yol arkadaşlarıma, sonsuz destek veren geniş aileme, bana güvenen teşkilatıma, ve arkamdaki dağ olan sevgili eşime şükranlarımı sunarım.

Umuyorum ki, hak edenin kazandığı, barış ve kardeşlik içerisinde tamamlanan ve halkımıza hizmet ruhunun öne çıktığı bir seçim süreci yaşarız.

Türkiye hepimizin ve başka Türkiye yok!

Şimdi millet olarak el ele verip birliğimizi yeniden tesis etmenin, ayrıştırıcı dili bitirmenin zamanıdır.

Martın sonunda baharı görmek dileğiyle, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.