Hopa Belediye seçimlerinde en geniş anlamda sol ittifakın yaratılması için sorumluluk alarak, CHP ile Sol bileşenler, ortak bir Protokol üzerinde bu süreci beraber örgütleyen Halkların Demokratik Partisi Artvin İl Örgütü, Hopa’da ittifaktan çekildiğini açıkladı.

HDP Artvin İl Örgütü’nün konuyla ilgili açıklaması şöyle:

HOPA Kamuoyuna,

Halkların Demokratik Partisi olarak, faşizm ile demokrasi arasında bir referandum biçimine bürünen yerel seçimlerde, AKP-MHP faşist blokunun yenilmesi amacıyla en geniş demokratik ilerici ortaklığın, işbirliğinin sağlanmasını ilke edindik. Hopa’da da bu ilke doğrultusunda sol ittifakın yaratılması için sorumluluk aldık, emek harcadık. CHP ile Sol bileşenler ortak bir Protokol üzerinde bu süreci beraber örgütledik.

Bütün bunlara rağmen, başlangıcından itibaren bileşeni olduğumuz, çalışmalarına emek verdiğimiz ”Hopa Sol Bileşenleri”nin ortak Belediye Meclisi aday tanıtım toplantısına;
HDP İl Başkanımız, Kemalpaşa ilçe Başkanı, Hopa İlçe yöneticileri, Milletvekili adaylarımızla birlikte katıldığımız halde, protokol anonsu sırasında salonda bulunan bütün kurum temsilcileri anons edildiği halde, partimiz  HDP’ nin adı ve yöneticileri anons edilmemiştir.
Bunun üzerine salonu HDP’liler olarak terk ettik.

Partimizin adını dahi anons etmeyerek HDP’yi yok sayan, demokratik ve adil davranmayan bir platformda yer almayı reddediyoruz. Şimdiye kadar “ittifak” adına yapılanların dürüstlük adına değerlendirilmesini de Hopa’nın demokratik, ilerici kamuoyuna bırakıyoruz.

Buradan ilan ederiz ki, bugün itibarı ile Hopa Sol Bileşenlerinden ayrılmış bulunmaktayız. 31 Mart Yerel seçimlerinde Hopa’da hiç bir adayı desteklemeyeceğiz.

Kamuoyuna duyuruyoruz.

HDP ARTVİN İL ÖRGÜTÜ