Bakırköy Gazetesi’nin internet sitesi AKP içindeki tartışmaları haberleştirdiği için sansürlendi. Gazeteci Barış Yarkadaş, kararı veren hakime dikkat çekti. 

Bakırköy Gazetesi’nin internet sitesi AKP içindeki tartışmaları haberleştirdiği için sansürlendi.

Haberde AKP içinde liste tartışmalarına yer verildi. Haber üzerine AKP Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane haber nedeniyle şikayetçi oldu. Bakırköy 4’ncü Sulh Ceza Hakimi ise sadece habere değil tüm siteye erişimi engelletti.

 CHP eski İstanbul milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş twitter hesabından sansüre tepki gösterdi. 2017 yılında yaptığı açıklamayı anımsatan Yarkadaş, kararı veren hakime dikkat çekti. Yarkadaş, “Meğer kendisi, 2017’de TBMM’de açıkladığım “HAKİM YAPILAN AKP’Lİ AVUKATLAR” listesinde de “AKP ELAZIĞ MERKEZ İLÇE BAŞKANI” olarak yer almış. Ne güzel değil mi! AKP Elazığ Merkez İlçe Başkanı iken 45 saniye süren bir mülakatla HAKİM yapılacak, sonra ilk görev yerinizde, üyesi olduğunuz partinin ilçe başkanının haksız bir şikayeti üzerine “erişim engeli” kararı vereceksiniz. İşte bu adaletin ölümüdür! Bu örnek AKP yargısının özetidir.” diyerek tepki gösterdi.

1

Yarkadaş twitter hesabından şu açıklamaları yaptı;

1- 2017 yılında AKP’li avukatların, 45 saniye süren bir mülakatla HAKİM olarak atandığını ortaya çıkarmış ve bunun “PARTİZAN YARGI” oluşturma anlamına geleceğini söylemiştim. Hatırlarsanız; AKP yöneticisi yüzlerce avukatın, hakim yapılmasının faciaya yol açacağını söylemiştim.

2 – @gazetesozcu’de Ali Ekber Ertürk imzalı haber, uyarılarımızın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. Partizan Yargı’nın nasıl bir hukuk faciasına yol açacağına bir kez daha şahit oldum. Bu haber hepimizin özgürlüğünün nasıl bir tehdit altında olduğunu gösteriyor…

3- Haber şu: AKP Bakırköy Bld. Meclis Üyeliği listesi ilçe teşkilatında tartışma yaratıyor. İnternette yayın yapan Bakırköy Gazetesi de bu rahatsızlığı AK PARTİ’DE İSYAN başlığıyla veriyor. Haberde rahatsızlık yaratan unsurlar da tek tek sıralanıyor. İlginçlik ise bundan sonra..

4- AKP Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane, Bakırköy 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, habere erişim engeli getirilmesini talep ediyor. Sulh Ceza Hakimi Kadir Nozoğlu da içinde, küfür, hakaret, iftira olmayan bu habere “erişim engeli” koydurtuyor. Devam edelim…

5- Haberi okuduktan sonra, dosyayı buldum ve kararı veren ismin kim olduğuna baktım. Hakim Nozoğlu, tanıdık çıktı! Meğer kendisi, 2017’de TBMM’de açıkladığım “HAKİM YAPILAN AKP’Lİ AVUKATLAR” listesinde de “AKP ELAZIĞ MERKEZ İLÇE BAŞKANI” olarak yer almış. Ne güzel değil mi!

6- AKP Elazığ Merkez İlçe Başkanı iken 45 saniye süren bir mülakatla HAKİM yapılacak, sonra ilk görev yerinizde, üyesi olduğunuz partinin ilçe başkanının haksız bir şikayeti üzerine “erişim engeli” kararı vereceksiniz. İşte bu adaletin ölümüdür! Bu örnek AKP yargısının özetidir.