dsc_9143a

Artvin’de OHAL kapsamında Artvin Halkı tarafından Cerattepe yasakları olarak bilinen yasaklar dizisi bir ay daha uzatıldı. İlki OHAL kapsamına dayandırılarak 17 Eylül’de yayınlanan Valilik genelgesiyle ilan edilen yasaklar, bir ay daha uzatılmış oldu.

Bir Ay Daha Devam Edecek Artvin Valiliği bir ay önce aldığı her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri vb. türündeki tüm etkinliklerin yasaklama kararını bir ay süreyle daha uzatma kararı aldı. Karar kamuoyuna yapılan açıklama ile duyuruldu.

Artvin’de Cerattepe yasakları değerlendirilen Valilik tarafından yapılan açıklamada; “Artvin İli genelinde; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m maddesi, 2911 sayılı kanunun 17 maddesi, 5442 sayılı kanunun 11. Maddesi hükmü uyarınca İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 14/10/2016 tarihli ve 7077 sayılı yazısı gereği alınan karar doğrultusunda, mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri vb. türündeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesi ile 19.10.2016 tarihinden geçerli olmak üzere bir (1) ay süreyle yasaklanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye genelinde baktığımızda Bu yasak içerisinde 2 önemli gün yer alıyor. Bunlardan birisi Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 86. Yılı kutlamaları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. Yılı anma etkinlikleri yer alıyor. Vatandaşlar, Artvin Valiliğinden bu iki önemli gün hakkında bir açıklama beklediklerini, Cumhuriyet Bayramı ve Atatürk’ ü anma programlarının nasıl yapılacağı konusunda bir açıklama beklediklerini dile getirdi. Bu önemli gün etkinliklerinde Atatürk Anıtı’na çelenk koyabilecek miyiz? Bu programlar nasıl yapılacak sorularını yöneltti. Valiliğin, bu konuda vatandaşların sorularına cevap vermesi bekleniyor.

Haber: Sami ÖZÇELİK