“ Hasret bitiren yollar
Dosta götüren yollar
Gurbette kalan yâri
Alıp getiren yollar.”

Ozan nasılda güzel özetlemiş yolculuk nedenlerini değil mi ? Özleyince yollara düşeriz sevdiklerimizi. Karın kışın, tipinin hırçınlığına aldırmadan. Yolun sonundaki kavuşmanın güzelliğini düşünürüz sadece. “Dağ bir karış, deniz bir adım” olmuştur yola çıkanlar için.
Bütün yolculuklarımdan en çok belleğimde kalan gece yolculuklarıdır. Otobüsün ışıkları kapanıp, yolcuların büyük bir kısmının uyuduğu saatler en güzel zamanlarıdır yolculuklarımın .Eğer şoföre yakınsa koltuğun onun seçtiği müzik eşliğinde sürdürürsün yolculuğunu.Dışarısı karanlıktır. Dağlar daha kara ve heybetlidir geceden. Titrek ve kararsız ışıkları ile dağ eteklerini süsleyen köyler öylesine garip ve ıssızdırlar ki tuhaf bir merhamet uyandırırlar içimde hep!
Sonra bir şehrin içine düşer yol. Aynı ıssızlık burada da kol gezer. Huzur içinde soluk alıp veren insanların nasıl da rahat uyuduklarını düşünürüm gıptayla. Daha sonra ise “boşa koydum dolmadı, doluya koydum almadı fasılları başlar. Off… of.. Nasıl da güzel uyur bu insanlar ! Derken tan yeri ağarmaya başlar. Benim iç yolculuğum burada biter.
Şimdi yeniden yola çıkma vaktidir dedik. Bu yolculuğu diğer yolculuklardan ayrı bir yere koyarak, daha çok önemseyerek. Eğer bu yola çıkmazsak bizi birileri hiç hoşlanmayacağımız karanlık dehlizlere sürecek. Değer verdiğimiz, bizi biz yapan unsurları tek tek kaybedeceğiz. Kendi ülkemizde mülteci gibi yaşayacağız. Çocuklarımızı eğitmek için okul, hastalarımızı iyileştirmek için hastane, haklıyı haksızı ayırmak için adaleti bulamayacağız. Toplum son sürat cehalete teslim olurken ve üstelik dünya kapitalistlerinin çıkarları için işbirliği yaptığı bu kaos döneminde kaybettiklerimizin kaçta kaçını kurtarabileceğimizin bir muamma olduğunu bilerek, zararın neresinden dönersek kârdır diyerek çıktık yola.
Yol engebeli, sarp, mayınlı, puslu. Yolcu ise kararlı, zorlukların farkında, hedefine odaklı. Sadece güneşli günlerde yürümekle hedefine varamayacağının farkında.
Bu bilinçle yola çıkmış tüm yol arkadaşlarımın yolu açık olsun. Bu sitede güzel haberler paylaşmak umuduyla Yolcu habere başarılar diliyorum.