Bütün yapraklar üşüdü. Teker teker döküldü Türkiye’min dört bir yanına. Ankara buz kesti. Bir esinti yayıldı tüm Anadolu’muza… Anadolu’da buz kesti. Sessizlik çöktü dört bir yana. Bir devletin emekleme çağında öksüz kalması, bütün insanları yaralamıştı. Artık siperdeki karanlık amcalara gün doğmuştu. Anadolu halkına ise güneş batmıştı. Tarih;10 Kasım 1938.

* Bin yıldır ilk defa güneş gören, aydınlanan halk, güneşin batması ile hızla karanlıklara gömüldü. O gün dediği ”dahili ve harici bedbahtlar” iş başına geçtiler. Demokrasi söylemi ile ABD’nin mandası yaptılar. NATO’nun ön jandarması yaptılar…Her gün bir tuğla söktüler bu güzel eserden. Bazen ise koca koca kolonlar yıktılar. Her şeyden önce de emanetini teslim ettiğin gençliği idam sehpalarında sallandırdılar, hapishanelere doldurdular, işkencelerden geçirdiler, sokaklarda süründürdüler…Hem de “bu caddeyi oldukça geniş yapın, yarın bu ülke insanı bu caddelere sığamayacak” dediğinizde, “Paşa yine kafayı buldu” diyerek, esas kafayı bulanların sonrada adınızı verdiler o caddeye. Şimdi orası Atatürk Bulvarı. İşte sizin emanetçilerinizi o bulvarda kızlı oğlanlı copluyor, ağızlarına biber gazı sıkıyorlar. Onlar medeniyet dedikçe, onlar insanca yaşam dedikçe, ilim, bilim dedikçe, eğitimin parasız olmasının gerektiğini dedikçe, basıyorlar gazı… Kızların çıplak bedenlerini sizin isminizi koydukları bulvarda sürüklüyorlar. En acısı da ne biliyor musunuz? Bütün bunları Atatürkçülük adına yaptıklarını söylüyorlar. Hatta ABD’nin ekonomi programını halka zorla kabullendirmek için yaptıkları 12 Eylül Faşist darbesini bile, Atatürkçülük adına yaptıklarını söylediler…Bu alçaklar sizi de bizi de kandırıyorlar, benden söylemesi. Bir taraftan tuğlaları söküyorlar, binayı çökertmek için, düğer taraftan da, yapılanlar Atatürk için yapılıyor diyorlar…Siz gideli bu ülke alçakların eline geçti.

* Alçak dedim. Alçakları anlattım da bir de alçakların alçakları var. İsterseniz onlardan da bahsedeyim. Alçakların alçakları ABD’de imal edildi. Başları orada sarayda yaşıyor. ABD onu besliyor, orada. Onun üç tane yamağı var. Onlar da bu ülkenin anasını bile ağlatıyorlar. Ne yalan söyleyeyim, biz de gerekeni yapmak için kolları sıvadık. Tek kişi de kalsak Tam bağımsız Türkiyeyi, sizden aldığımız ruhla yeniden kuracağız.
Rahat uyuyun.