CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, Atatürk’ün ölümünün 78. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. “10 KASIM, 78 YILDIR ONSUZ KASIM” başlığını taşıyan mesaj şöyle:

“ Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında anmak, O’nun aydınlık yolundan kararlılıkla yürümek, kurduğu Cumhuriyete, kazanımlarına, demokratik tam bağımsız Türkiye gerçeğine, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır. İnsan haklarına, barışa, özgürlüğe, Atatürk ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz inancımızla O’nun yolu, yolumuz olacaktır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ömrünün büyük kısmını sıkıntılar ve savaşlar içerisinde geçiren, yaşamını Türk milletinin bağımsızlığına ve gelişimine adamış eşsiz bir liderdir. Bilgili, barış yanlısı, hoşgörülü oluşuyla da tüm milletlerin saygı duyduğu örnek bir kişilik olan Atatürk, yüzyıllar boyunca cesaret edilemeyen dönüşümler gerçekleştirerek ekonomik, siyasal ve sosyal alanda köklü devrimler yapmıştır. Bu değişimler asla kolay olmamış, milleti için canını ortaya koymaktan çekinmemiştir.

Aziz Atatürk, ülkesi ve milleti için yapmış olduğu değişim hareketleriyle dünyayı derinden etkilemiş, ulusumuza olduğu kadar insanlığa da mal olmuştur. Atatürk’ü anlamak onun ilke ve inkılâplarını çok iyi bilmek ve uygulamak demektir. Kurulan cumhuriyetin manasını çok iyi bilmeliyiz ki cumhuriyete daha çok sahip çıkalım ve koruyalım. Atatürk’ün halkını ülke yönetiminin tek sahibi yapması, ülkenin öz kaynaklarını da milletin hizmetine vermesi, O’nu son derece, diktatörlükten uzak, vatan ve millet sevdalısı bir lider olarak karşımıza çıkarmaktadır. Kendisini Türk milletinin bağımsızlık mücadelesine adayan Atatürk, hiçbir zaman şahsi menfaatini düşünmemiş, sadece milletin menfaatleri doğrultusunda hareket etmeyi yegane yol olarak görmüştür.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzyıla değil bin yıla damgasını vuran sonsuza kadar gönlümüzde yaşayacak, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeye devam edecektir. “Benim naçiz vücudum elbette toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” tümcesindeki bağımsız Türkiye Cumhuriyet vurgusu gelecek ve yarınlarımız için kılavuz olmaya devam edecektir.

Büyük kurtarıcımız ve liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 78. yılında saygıyla anar ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne her zaman olduğu gibi gönülden sahip çıkarak ona layık olmaya devam edeceğiz.” Ebedi başkomutan, büyük devlet adamı Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusal bağımsızlığımızın mimarı ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.”

ALİ YÜCEL KURT
CHP İL BAŞKANI