Buca Belediyesi yaptığı etkinlik ve düzenlediği eğitimlerle geleceğin sanatçı ve sporcularının yetişmesine yardım ediyor.

5921Buca Belediyesi, öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli geçirip, bilgi ve becerilerini geliştirebilmeleri amacıyla spordan sanata 5 ayrı merkezde 9 ayrı dalda açtığı yaz kurslarında geleceğin sanatçı ve sporcularını yetiştiriyor. Yaklaşık 1600 çocuğun ücretsiz eğitim aldığı kurslarda çocuklar geleceklerine sağlam bir yatırım yaparken, annelerde kendilerine gelir kapısı yaratabildikleri hobi kurslarında kendilerini geliştiriyor.

Çocukların yaz tatillerini daha verimli bir şekilde geçirmesi, sosyal, duygusal ve yetenek gelişimlerinin arttırılması amacıyla Buca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan yaz kursları yoğun ilgi görüyor. Çamlıkule Semt Evi, Charlie Chaplin Meslek ve Sanat Atölyesi, Aziz Nesin Bilgi Eğitim Merkezi, Evka-1 Semt Evi ve Güzel Sanatlar Merkezi’nde yaz dönemi için açılan ücretsiz kurslarda yaklaşık 1600 öğrenci ücretsiz eğitim görüyor.
Çocuklar; İngilizce, gitar, satranç, resim, keman, tiyatro, bağlama ve bale kurslarının eğitim alıp belki de sanat yaşamlarının ilk adımlarını atarken, onları bekleyen anneler de; takı tasarım, keçe bez bebek, örgü çanta, hızlı okuma ve hafıza teknikleri, işaret dili, diksiyon, İngilizce ve okuma yazma branşlarında yeni hobiler edinip, kendini geliştiriyor.
Çocuklarını Belediyenin ücretsiz kurslarına bırakan annelerin bir kısmı da, kendilerine zaman ayırıp kişisel bakımlarını yaptırmak için Kadın Aktivite Merkezi’de bulunan Anneler Kulübü’nde müzik eşliğinde sohbet edip, saç ve makyajlarını ücretsiz yaptırmanın keyfini yaşıyor.
Yaz tatillerinde eğlenerek öğrenmenin keyfini yaşayan her yaştan Bucalılar, kişisel gelişimlerine büyük katkı sağlayan kursları ve nefes alabilecek ortamları ücretsiz olarak sunan Buca Belediyesi’ne teşekkür ediyor.

Kaynak: Buca’da Geleceğin Sporcu ve Sanatçıları Yetişiyor