Sami Özçelik / Artvin

15226354_10154729333982020_515475281_nCHP İl Örgütü 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli etkinliklerde bulundu. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle önce İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci’i makamında ziyaret edildi. Ziyarete, İl Başkanı Ali Yücel Kurt, Başkan Yardımcıları Ayhan Tekin, Süleyman Önen, Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, Kadın Kolları İl Başkanı Gülşen Kurul, Merkez İlçe Kadın Kolları İlçe Başkanı Neslihan Küçükay, Gençlik Kolları İl Başkanı Anıl Öztürk, İlçe, Gençlik, Kadın Kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada Öğretmenlerin gününü kutlayan CHP’liler, eğitimin bir ülke için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KAHVECİ’YE ZİYARET

İl Milli Eğitim Müdürü Kahveci, CHP İl Örgütüne ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra örgüt hep birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çelenk programına katıldı.

15178104_1643393615958549_4355271469371383360_nKÖY ENSTİTÜSÜ MEZUNU EDEĞERLİ ÖĞRETMEN PEKER VE DELİKANLI’YA ZİYARET

Ardından Başkan Ali Yücel Kurt, Artvin’in en kıdemli emekli öğretmenleri Köy Enstitüsü’nün son yadigarları Osman Peker(94) ve Mahmut Delikanlı’yı (89) ziyaret ederek çiçek takdim etti. İki kıymetli öğretmen ile böylesine anlamlı günde bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek;

“ Ben isterim ki bir gün değil, her gün öğretmenler günü olsun. Biz isteriz ki, sizin ışığınızdan, tecrübelerinizden yeni öğretmenler faydalansın. Siz Türkiye’yi şaha kaldıracak sistemin Köy Enstitülerinin son temsilcilerisiniz. Size sağlıklı uzun ömürler diliyorum” dedi.

VAR MIYIZ YOK MUYUZ UMURLARINDA DĞEİL!

15226357_10154729333987020_1462342383_nKendilerine verilen çiçeği kabul eden Osman Peker ve Mahmut Delikanlı, “Bizi 24 Kasım Öğretmenler Günü hatırladığınız için teşekkür ederiz. Biz açıkçası il Milli Eğitim Müdürlüğü’nün davetini beklerdik. Bizi hiç kimse, sormaz. Var mıyız yok muyuz umurlarında değil. İfadelerini kullandılar. Bizim için bir önemi yok. Ama onlar için büyük önemi ve anlamı var. Bizi hatırladılar sormadılar diye hiçbir şey kaybetmeyiz.

CHP İl Örgütü daha sonra yine Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Kazım Karabekir Lisesi tarafından gerçekleştirilen Öğretmenler Günü kutlama programını Ahmet Hamdi Tanpınar Merkezi’nde izlediler.

SON ZİYARET EĞİTİM’SEN’E..

Günün son ziyareti ise Eğitim Sen Artvin Şubesi’ne yapan CHP İl Örgütü, burada CHP’nin iktidarında katsayının artırılacağı sözünün Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından verildiği hatırlatıldı. FETÖ’cü olmadıkları halde açığa alınan neden açığa alındılarsa gereken tahkikatın bir an önce yapılarak suçsuz olan Eğitim Senli öğretmenlerin görevine dönmeleri gerektiğinin altını çizen Başkan Ali Yücel Kurt, öğretmenlere görevlerinde başarılar diledi.

ÖĞRETMENLER İÇİN NE YAPSAKL AZ GELİR

Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul, “Öğretmenler Günü nedeniyle tüm okullarımızı ziyaret ettik. Öğretmenler bizim anamız babamız gibidir. Hayatımız boyunca onlarla o kadar çok yakın olduk ki.. Ondandır hiçbir öğretmenin adını unutmadığımız. Ondandır, sevgiyle yâd ettiğimiz. Ondandır, içimde yaşattığımız saygı ve sevgi ummanı. Öğretmenlerimiz için ne yapsak az gelir. CHP İl örgütü bütün

olarak, ilçe, Kadın, Gençlik kollarıyla birlikte yaptıkları bu ziyaretlerle öğretmenlerin yalnız olmadığı mesajı verdiler.