Akıl, akıl, gel peşime takıl, nereye çakılırsan çakıl… Gizli öznesi ise ‘darbeye demokrasi’ olan bu girizgahın süreci ise ‘demokrasiye darbe’ girişimleri ile başlar!

Temelden giriş yaptığınızda Laz fıkralarıyla karşılaşmak yerine ‘meşrep-mezhep, soy-sop’ gibi kargaşaların didiştiği, altlı üstlü kimliklerin ayrıştırıldığı gibi aklın da altlısı üstlüsü, yanlısı kenarlısı ile oturup laflarsınız!

Yok, ‘akıl, akıldan üstün’ imiş de… Akıl mı kaldı?

Artık her şey sırıtıyor… Cinayet sırıtıyor, siyaset sırıtıyor, kimsenin kanı donmuyor. Her şeyi normalleştiren bir tımarhaneyiz. Farkında mıyız?

Bakın mesela Meclis Komisyonunda, FETÖ darbecisi M.Dişli, M.Partigöç ve TBMM’yi bombalayan subayların dinlemesi talebi, AKP’li üyelerin oylarıyla reddedilmiş! Nasıl olmuş?

Yetmemiş… Teknoloji Bakanı, son ayarlamalarla ÖTV’ye yapılan zammın Türkiye’yi etkilemeyeceğini açık etmiş! Yahu kardeş… Bu ÖTV dediğiniz, 17 Ağustos 1999 depremi ardından 1 (bir) kereye mahsus getirilmiş 1 vergi değil mi idi? O gün bugündür hep ABD’yi mi etkiliyordu?

Oldu mu, hayır! Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanki 14 senedir yaşanan bu sürece, bu süreçte yaşananlarda hiçbir payı, katkısı yokmuş gibi ‘terör örgütleri’ ve hele AB’ye meydan okuması, ‘Şangay’ı evirip çevirmesini de ekledi ucuna!

Nokta şu: Şangay Mangay derken… Nato Genel Sekreteri Stoltenberg, yaptıkları son görüşme sonrası açıklama yapmış, “Sayın Erdoğan bize güçlü bağlılığını bildirdi!” Demiş! Nasiii?

Sahi… Bizim bir de; Adalet Bakanlığı gibi Avrupa Birliği (AB) Bakanlığımız vardı değil mi? Hani şu Avrupa’dan, ‘fetih yapmış gibi’ dönülünce, gündüz vakti atılan havai fişekler sonrası oluşturulmuştu! Değil mi?

Yıl 2004: “Hamdolsun aldık, bayramınız kutlu olsun” diyerek, AB’den müzakere tarihi alınmasını Kızılay’da miting yaparak kutlamışlardı ya…

Hani Habur’da kurulan çadır mahkemelerini, ‘çözülme süreçlerini’ falan da bir yana koyarsak!

Yeter mi? Yetmez. Bakan Zeybekçi, “Başkanlık gelirse dolar artmaz” demiş… Hatta diyeli birkaç gün olmuş! Ve gerçekten demiş evet. Bu şekilde ‘resmen ve açıkça’ sadece tabanına değil, halka da ‘geri zekalısınız’ demiyor mu?

Peki ya, ‘torbacı’ ajan ‘Dilib.k’ ne demiş şu Dolar zırvalığı için… Çağrı yapmış yandaşlarına, ‘yakmayın, satın’ diye… Zeka, eteklerinden fışkırıyor yani.

Hallac-ı Mansur, diyor ki; “Cehennem, acı çektiğimiz yer değil, acı çektiğimizi kimsenin duymadığı yerdir!..”

İstanbul C.Savcılığı, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, darbe kalkışımı sonrası ABD Miami’ye giden, Rizeli işadamı İhsan Kalkavan için tutuklama kararı vermiş! Aylar önceden uyardık! Spor ve ekonominin içinde olup da, Rize’yi kullanarak yükselenlere de sıra gelecek! Muhabir gönderip, ‘kandırılma’ edebiyatları yazdırmakla olmuyor!

Yani birileri, Süper Lige adı verilen malum BankA’ya birikimlerini yatıranları tutuklayıp; kurucuları ve yüklü kredi alanlarını es geçiyordu ya! Bakın AK’lanamadı Kalka Van da!

Ha, bu arada… Malum bankada vadeli hesap açtığı ortaya çıkan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bünyesinde hala ‘Dinlerarası Diyalog Dairesi’ olduğunu biliyor musunuz?

‘Yeşil Yok’ cehennem yolu bir yana bakın, şimdi de lüks ‘kayak’ merkezi yapılacak diye Ayder’e giriyormuş Toki. Toki mi Ayder’e, Ayder mi Toki’ye belli değil! İktidarların muhteşem revaçlısı Cengiz de almış sahilden Oteli…

Nereye değecek göreceğiz hep birden, topyekun… Ama siz, doğayı ve doğaya ait olanları sevin.