Haber Merkezi

Kamu Hastaneleri Birliğinden ‘Emzirme Skandalı’ Haberine 2. Açıklama Geldi…

Rizeli bir annenin, RTEÜ Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı Rize Devlet Hastanesi, ‘Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören bebeğinin, aynı serviste doğum yapan ve bebeği olan Suriyeli bir anne tarafından yanlışlıkla emzirilmesi olayı ile ilgili yeni bir açıklama daha geldi.

Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, kamuoyunda ‘skandal’ olarak değerlendirilen, ‘bebeklerin karıştırılması ve yanlışlıkla başka bir anneye teslim edilmesi’ olayı doğrulanırken; söz konusu bebeği emziren Suriyeli annenin, Hepatit-B olmadığı kaydedildi.

Rize KHB Genel Sekreteri Op.Dr. Gökhan Demiral’in yaptığı açıklamada, ‘skandal’ haberinde, kimi bilgilerin yanlış olduğu ifade edilerek; “Özel bir hastanede gerçekleşen doğum sonrası sevk edildiği hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan bebeğin yanlışlıkla Suriyeli bir anne tarafından emzirildiği, durumun fark edilmesi sonucu Suriyeli annenin muayene ve tetkiklerin yapıldığı ve Suriyeli annede Hepatit B dâhil olmak üzere herhangi bir hastalığı bulaştırma riski olmadığın belirlendi” denildi.

Aynı zamanda söz konusu bebeğin de tüm tetkiklerinin yapılarak olası bulaşıcı hastalığa karşı tıbbi tedbirlerin alındığını kaydeden Demiral, “Haberde adı geçen bebek, yenidoğan yoğun bakımda yatma nedeni olan hastalığının düzelmesi üzerine 24.10.2016 tarihinde taburcu edildi. Bebek, muhtemel inek sütü alerjisine bağlı olarak gelişen sindirim rahatsızlığı sebebiyle başka bir sağlık merkezine sevki gerçekleşti ve sevkin bu olayla ilgili bağlantısı bulunmamaktadır. Bebek hastanın kontrolleri hastanemiz hekimlerince yapılmaktadır. Bebeğin 14.11.2016 tarihinde (1 aylıkken) yapılan kontrollerinde Hepatit-B dahil herhangi bir bulaşıcı hastalık belirtisine rastlanılmamıştır. Ayrıca, 19.10.2016 tarihinde sorumlular hakkında idari soruşturma süreci başlatılmıştır. Konu aynı zamanda adli mercilere de intikal etmiş olup adli süreç devam etmektedir” dedi.