Haber  Merkezi

 Rize Belediyesi Meclis Üyesi Mahmutoğlu’ndan Cumhuriyet Meydanındaki Düzenleme Çalışmaları Sonrası  Belediye Başkanının Tutumuyla İlgili Çarpıcı Değerlendirmeler…

Rize Mimarlar Odası Başkanı ve Rize Belediyesinin Bağımsız Meclis Üyesi Muhammet Mustafa Mahmutoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanındaki düzenleme çalışmaları ve Atatürk Anıtıyla ilgili ilginç değerlendirmeler yaptı.

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın, ’15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ çalışmaları kapsamında, Atatürk Anıtı konusunda, son dönemde kamuoyunu geren açıklamalarda bulunurken, tepkiler de bu sürede dinmedi

Başkan Kasap’ın, bu konuda eksik açıklamalarda bulunmasının toplumu gerdiğini kaydeden Rize Belediyesi bağımsız Meclis Üyesi M.Mustafa Mahmutoğlu, çalışmada yer alan ve yapılması planlanan çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak olan ’15 Temmuz Şehitler Anıtının’, Atatürk ve Şehitleri birleştiren bir kompozisyon çerçevesinde oluşacağını söyleyen Mahmutoğlu, Başkan Kasap’ın da kamuoyuna bu açıklamayı yapması gerektiğini kaydetti.

            Süreç Çok Kötü Yönetildi

Bilindiği gibi Rize Belediyesi tarafından Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla, ’15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yaptırılacak yenileme çalışması tartışmalara neden olmuştu.

Bu kapsamda, mevcut yerinden taşınarak valilik önündeki tören alanına yerleştirilecek Atatürk Anıtı ve yine meydanda yapılacak yeni anıt konusunun son derece kötü yönetilen ve idare edilen bir süreçle tartışıldığını ifade eden Mahmutoğlu, “Yaklaşık bir yıldır ülke gündeminde ilimizin ve ilimizde yaşayan insanların hiç hak etmediği eleştirilere, hatta hakaretlere maruz kaldı” dedi.

Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz FETÖ kalkışması ve akabinde yurt genelinde olduğu gibi Rize’de de gerçekleşen bütünleşme ve bir araya gelme olgusunun zedelendiğine dikkat çeken Mahmutoğlu, “Bu bütünleşmenin bozulması adına bilerek veya bilmeyerek çok büyük bir çaba olduğunu gözlemlemekteyiz. En son olarak 22 Kasım Salı günü Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap’ın gazetecilere konuyla ilgili yaptığı açıklama, akabinde ulusal medyada hiç istemediğimiz bir formatta Rize’nin ve Rizelilerin hakarete varan yorum ve eleştirilere uğramasına sebebiyet vermiştir” dedi.

            Ayrıştırıcı Hale Getirildi

Sürecin başından beri çok kötü yönetildiğini vurgulayan Mahmutoğlu, “İlimizin gelişmesi ve düzenlenmesi adına yararlı olacak ve şehrin bileşenleriyle istişare halinde kolayca çözümlenebilecek bir proje, gündeminden saparak insanları ayrıştırıcı bir hale dönüşmüştür. Bu durumdan parti ayrımı göstermeden her çevreden vatandaşımızın rahatsız olduğu bir aşikardır. Rize ve Rizeliler hem dinine hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e bağlıdır. Bunların hilafında akla hayale gelmeyen aşağılayıcı eleştirilere bu ili ve ilde yaşayanları maruz bırakmaya kimsenin hakkı yoktur” şeklinde konuştu.

Rize’nin aleyhindeki bu gelişmeler sonrası, Belediye Başkanı Kasap’ın, yapılacak ’15 Temmuz Şehitler Anıtı’nın, Atatürk ve Şehitleri birleştiren bir kompozisyon çerçevesinde oluşturulacağını kamuoyuna açıklaması gerektiğini ifade eden Mahmutoğlu, “Bu saatten sonra yapılacak iş bu durumun açıklamasından öteye gitmemelidir” diye değerlendirmelerini tamamladı.