Toplumda bir yerlere  gelebilmek ,birilerine şirin görünebilmek ,kişisel egolarını tatmin edebilmek, veya aynı  parti içerisinde bir yerlere gelmek isteyipte  gelemeyen kim varsa en kolay yolu seçiyor, Cumhuriyet Halk Partisine   saldırıyor,hakaret ediyor,adeta küfrediyor.

Peki kim bunlar:

1-AKP yöneticileri. Başta Cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere ,en küçük birim yöneticisine kadar başarısız oldukları alanları kapatmak için bunu CHP yaptı veya yapacaktık ta CHP engelledi deyip işin içinden sıyrılabiliyorlar.

2-AKP’nin  iktidar nimetlerinden yararlanmak isteyen, sözde gazeteciler,yazarlar,iş adamları,sanatçılar gazete patronları CHP ve Atatürk dönemini karalamayı bir görev edinebiliyorlar.

3-Ulasalcı kanat: Seçim dönemlerin de bile,iktidar partisini bir yana  bırakıp  CHP’ yi eleştirmeyi adeta saldırmayı  görev edinebiliyorlar.

4-Muhalefet partileri:  Özellikle MHP  iktidara karşı etkin muhalefet yapamadıkları veya kendi partileri içerisinde ki muhalefetin baskısını geçiştirmek için  CHP saldırmayı veya  eleştirmeyi tercih ediyorlar.

5-Kürtler: Güney Doğu da Seçimlerde,CHP ye verilen oy oranının  yüzde bir veya ikiyi geçmediği halde oradaki kargaşanın sorumluluğunu CHP’de bulabiliyorlar.

6-Kürt solcuları: Güney Doğuda ana dilde eğitim başta olmak üzere her türlü haklarımızı alabilmemiz için,öncelikle CHP nin ortadan kalkması gerektiğini her fırsatta dile getirebiliyorlar.

7-Türk solcuları: Türkiyede devrim hareketinin başlatılıp başarıya ulaştırılmasının önünde en büyük engelin CHP olduğunu defalarca yazıp söylüyorlar.

8-En önemlisi de Sosyal demokrat geçinip,parti içerisinde bir yerlere gelemeyen,seçime girip te kaybeden ,kişi ve gruplar partiyi ve yöneticilerini eleştirmeyi ve karalamayı  görev  edinebiliyorlar.

9- Sözde dinci kesim: Bizler dini ibadetlerimizi yapacaktıkda CHP engel oldu

Diyebiliyorlar.