Haber: Sami Özçelik / Artvin

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenlerin ek ders ücretlerini ve okul servislerinin paralarını zamanında ödeyemediği için servis sahipleri ve öğretmenler büyük sıkıntı yaşıyorlar. Okul servis sahipleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paraları artık çok geciktirdiğini, bundan önceleri düzenli ödemelerin yapıldığını ancak yine bozulduğunu belirterek, durumun düzeltilmesini istiyorlar. Adını vermek istemeyen servis sahipleri, “ Milli Eğitim bugüne kadar ödemeleri zamanında yapıyordu. Son aylarda sıkıntı çekmeye başladık. Biz sürekli hareket eden ve her gün gideri olan sorumluluğu yüksek bir iş yapıyoruz.2 ay 3 ay paramızı alamadık mı, çok zorlanıyoruz. Kafa hesap yapmaktan yorgun düşünce verimliliğimiz, dikkatimiz dağılıyor. BU da bizi olumsuz etkiliyor.

Herkese borçlanıyoruz. Petrolcüye, diğer alış veriş yaptığımız yerlere. Bu çocukların her şart altında okula yetişmesi ve gitmesi gerekiyor. Biz bunun için her fedakârlığı yapıyoruz. Bundan sonra da yaparız. Ama ödemeler bu şekilde sürekli geciktirilince çok zor durumda kalıyoruz. Sayın yetkililerden ricamız, bu çocuklarımız için ödemelerde daha hassas davranmalarını, en azından bizim gösterdiğimiz fedakârlığı göstermelerini rica ediyoruz” ifadelerini kullanıyor.

EK DERS ÜCRETLERİ SÜREKLİ GECİKTİRİLEREK ÖDENİYOR

Öte yandan öğretmenler ek ders ücretlerinin sürekli geciktirildiğini, bu sorunun artık ortadan kaldırılmasını istediklerini belirterek; “ Ek ders ücreti bize yasal olarak her ayın 1’inde ödenirdi. Bu şekilde devam etmiştir. Bundan yaklaşık 10 yıl önce ek ders ödemeleri banka kanalıyla ödenmeye başladı. O tarihten bu yana maalesef paramızı gününde zamanında alamaz olduk. Son 1 yıldır da 5 ile 10’u arasında ödeniyor.

Bizler borçlanmalarımızda dahi bunu böyle hesaba katarız. Oysa yıllardır bu ücretler bize bir hafta hatta on günü aşan gecikmelerle ödenmekte ve bu sorunun düzeltilmesi noktasında hiç kimse bir şey yapmamaktadır. Yetkililerimizden buna çözüm bulmalarını rica ediyoruz. Bunun için gerekirse 3 sendika bir araya gelsin ve ortak bir çözüm bulsunlar.” Önerisinde bulunuyor.

Önceki yıllarda konuyla ilgili haberler yapılmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri gecikmelerin kendilerinden kaynaklanmadığını savunmuşlardı. Aynı sorunların yeniden yaşanması konuyu gündeme taşınmasına neden oldu.