Soğuk Hava ve Kar Yağışı Etkili Oluyor…
Haber Merkezi

8-ovit-dagi-nda-ulasima-kar-engeliSoğuk ve yağışlı hava yaklaşık 1 haftadır Rize’nin yüksek kesimleri ile ilçe ve köylerinde etkili oluyor.

Yağmurlu ve soğuk hava yerini kar yağışına bırakırken; Rize’nin yüksek kesimlerinde 3 gündür etkili olan kar yağışı sonrası hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü ve hayatı olumsuz etkilediği kaydedildi.

Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu yayla köylerinde yollar ulaşıma kapanırken, Rize-Erzurum Karayolu Ovit geçidinde ise kar kalınlığı 1 metreyi bulduğu bildirildi.

Yaylalarda ve yüksek kesimlerde kar yağması ile hayvancılık yapan bir çok kişi yaylaları terk ederek sürülerini alçak kesimlere taşırken; sürü göçü sırasında ilginç görüntüler de oluştu.

Hafta başında kar uyarısında bulunan yetkililer yağışların etkisini sürdüreceğini belirterek vatandaşların kış şartlarına göre önlem almalarını uyarısında bulundular.

Ovit Yolu Ulaşıma Kapandı
Soğuk hava ve kar yağışlarının etkili olduğu Rize’de, Erzurum’a ulaşımın sağlandığı İkizdere-İspir Karayolu Ovit Geçidi de araç ulaşımına kapandı.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu bölgede yola araç girişlerine de izin verilmiyor.
Rize-Erzurum Karayolu Ovit geçidinde kar kalınlığının 1 metreyi aştığı ifade edilirken; bölgedeki sürücülerin kış koşullarına göre hareket etmeleri istendi.