bakancevre_574_250Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile ilgili ‘Bakan Böyle Yaparsa’ başlığıyla manşetten servis ettiğimiz haberin ardından, gazetemiz mahkeme kararıyla gece apar topar dağıtılmadan toplatıldı.

Bu skandal kararın ardından CHP’li vekilleri gazetemizi ziyaret ederek Bakan Mehmet Özhaseki’yi istifaya çağırdı. Ziyarette, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, CHP Adana Milletvekilleri, Zülfikar İnönü Tümer, Aydın Uslupehlivan, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, parti meclisi üyesi Gamze Taşçıer ve İl başkanı Feyzullah Keskin bulundu.

Kayseri Deniz Postası Gazetesinin toplatılmasına  neden olan haber şöyleydi:

Taş yünü üretiyorlar, arta kalan zehirli atıkları ise Erkilet’te doğaya gömüyorlar. İşin daha ilginç boyutu ise, çevre katliamını yapan şirket, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin…

KARTEK LTD.ŞTİ. BAZALTI ÇIKARTIYOR, RAVABER A.Ş.’YE VERİYOR

Kayseri Kocasinan ilçesi Erkilet mahallesinde, Ravaber şirketinin ortak olduğu Kartek firması tarafından bazalt ocağı çalıştırılıyor. Kartek firması, ocaktan çıkarttığı bazalt malzemesini Organize Sanayi Bölgesi 20. Cadde’deki Ravaber firmasına götürüyor.

kayseri-1RAVABER A.Ş TAŞ YÜNÜ ÜRETİYOR ZEHİRLİ ATIKLARI KARTEK LTD.ŞTİ’YE VERİYOR

Ravaber şirketi, Kartek firmasının getirdiği bazaltı işleyerek taş yününe dönüştürüyor.

Bütün bu işlemlerin sonrasında ise ortaya ağır metal ve yüksek oranda zehirli kükürt atığı çıkıyor.

Bu üretim sonrası çıkan zehirli kükürt atık, Ravaber’e bazalt getiren Kartek firmasının kamyonları tarafından tekrar Erkilet’teki ocağa götürülüyor.

KARTEK FİRMASI İSE GİZLİCE ZEHİRLİ KÜKÜRTLERİ DOĞAYA GÖMÜYOR

Kamyonlarla taşınan zehirli atıklar, Kartek firması tarafından ‘doğaya’ gömülüyor.

Şimdi halk şu soruyu soruyor: Çevre Şehircilik Bakanı’ Mehmet Özhaseki’nin de ortağı olduğu şirket zehirli atığı doğaya gömerse, vatandaş ne yapsın?

Ne demişler imam o…  cemaat s…

Bakanlık’tan gelen açıklama ve şirketlerin tanınmış ortakları yarın…