“ERDOĞAN’IN DOLARLARINA NE OLDU? DOLAR BOZDURDUK DİYORLAR. DEKONTU MECLİS’E GÖNDERMİYORLAR!”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; Erdoğan’ın mal varlığındaki 200 bin doların bozdurulup bozdurulmadığına ilişkin sorusunu yineleyerek; “Bozdurulduysa dekontu Meclis’e göndermeleri lazım. Bu utanç değil, övünç meselesi. Göndermiyorlarsa eğer, sakladıkları nedir? Paylaşamayacaksan, varmış gibi  göstermeyeceksin.” Dedi.

ERDOĞAN’IN DOLARLARINA NE OLDU?

CHP’li Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, bütçe  görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Albaraka Türk’te bulunan 200  bin dolarını bozdurup bozdurmadığını merak ettiğini söylediğini ve dekontu  istediğini anımsattı.

Erdoğan ve AK Parti’nin, siyaseti, doların yükselişine karşı vatandaşı  dolar bozdurmaya çağırmak üzerinde yürüttüğünü öne süren Özel, “Biz Sayın  Cumhurbaşkanı gibi illegal şekilde, ticari sırların gizliliğini ihlal edecek  şekilde davranmak yerine, kendisinin resmi mal beyanına baktık ve son derece  meşru bir soru sorduk. Bu dolarlar ne oldu?” diye konuştu.

Özel, sorunun cevabını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın verdiğini,  elindeki dekontu kürsüden kısa bir süre göstererek, indirdiğini ifade etti. “İşte  dekont burada” deniliyorsa, bunun gruplara dağıtılması gerektiğini savunan Özel,  vatandaşın ne zaman, nerede, kaç liradan bozdurulduğunu merak ettiğini bildirdi.

DEKONTU NİYE GÖSTERMİYORLAR?

“Bu dekontun bize gösterilmesinde sizi rahatsız edecek ne var?” diye  soran Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugünlerde birileri dolar bozduruyorsa bu övünç meselesi, utanç  meselesi değil. Gizleyecek bir şey yok. 200 bin doları bozdurmuş bir  cumhurbaşkanının, o dekontu çoğaltıp 550 milletvekilinin odasına dağıtılmasında  sakınca görmem. Kendi tezini güçlendirir. Ama siz 20-25 gündür vatandaşa dolar  bozdurmasını söylüyorsanız, berber dolarını 3,20-3,22’lerden bozdurmuşken siz  3,56’larda dolar bozdurduysanız, siz doları dürümcü Mehmet’ten, berber Hasan  abiden, Gaziantepli Feridun ustadan 20 gün sonra bozdurmuşsanız o dekonttan  utanırsınız. O dekont dağıtılmadan şüpheler dağılmaz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın  geçmişinde de çok ciddi dekont sabıkası vardır. 2001’de malvarlığında son 2 yılda  10 kat artış tespit edilince, denetçilerin sorusu üzerine bu artışı, oğlu  Burak’ın düğününde takılan altınları borç alıp bozdurduğunu söyleyerek  açıklamıştır. 15 yıl sonra yeni bir dekont tartışması, faciasıyla karşı  karşıyayız. Geçen zaman, iddiayı kuvvetlendirir. Bu dekontu istemeye devam  edeceğiz. Sayın Bozdağ, şüpheyi güçlendiren şekilde, ‘gösteririm ama vermem’  diyor. Son derece saçma davranış. Paylaşamayacaksan, varmış gibi  göstermeyeceksin.”

YEDEK VEKİLLİK “FETÖ”CÜLER İÇİN!

AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifinde, milletvekili seçilme  yaşının 18’e düşeceği ve yedek milletvekilliği sistemine geçileceğine yönelik  haberlerin anımsatılması üzerine Özel, milletvekili seçilme yaşı gibi önemli bir  konunun toplumda her yönüyle ele alınması gerektiğini, kapalı kapılar ardında  konuşulmasını doğru bulmadıklarını vurguladı.

Özel,  bunun mutabakatla yapmaları gereken bir değişiklik olduğunu  belirterek, şunları ifade etti:

“Buna doğrudan karşı çıkmamız doğru değildir. Eğer 18 yaş ile ilgili  tüm partilere açık çağrı yapılsa belki referanduma gerek olmaksızın, tüm  partilerin uzlaşmasıyla bir değişiklik olabilir. Onun için vatandaşı meşgul  etmeye gerek de olmaz. Ama 2010 referandumundaki gibi ‘zehirin üzerine şeker  olarak ne bulalım’ diye şimdi 18 yaş bulunduysa bu da AKP’nin samimiyetsizliğine  Sayın Devlet Bahçeli’nin bir kez daha ortak olması anlamına gelecektir.

Yedek milletvekili, bir ay önce Sayın Cumhurbaşkanı tarafından ortada  bir şey yokken ‘keşke yedek milletvekillerimiz olsaydı, bunu Türkiye düşünmeli’   diye ortada atılmış kavram. Sayın Bahçeli’nin matematik hesaplarından bu konuya  cevap vermek isteriz. AKP’nin milletvekili sayısı 317, Meclis Başkanı’nı düş 316.  Bir partinin tek başına iktidar olması için gerekli milletvekili sayısı 276.  316  eksi 276 eşittir 40. 40, AKP’deki mevcut, FETÖ’cü, ByLock’çu minimum milletvekili  sayısı. Yoksa buna nereden ihtiyaç duyuyorlar, nereden çıktı? En az 40 FETÖ’cü  milletvekilleri var, bunu biliyorlar ve ‘Keşke bunların yedeği olsaydı’ diyorlar,  yedeği olmadığı için dokunamıyorlar. Simitçiden, odacıdan, müsteşar, korgeneral,  orgeneralden, her şeyden FETÖ’cü var ama bir tek milletvekilinden yok, darbenin  siyasi ayağı deyince susuyorlar. En az 40 FETÖ’cü milletvekili var ki AKP,  bunları temizlemeye kalkarsa iktidarı kaybediyor. MHP’nin milletvekili sayısı da  bu rakam. Yapılacak bir güven oylamasında, verilecek gensoruda ihtiyaç duyulan  milletvekili sayısının fazlası da bu rakam. Saray entrikalarının konuşulduğu bir  süreçteyiz. Ülkede sadrazam ile damat kavgası konuşuluyor. Bu süreçte yedek  milletvekilliği, siyaseten kardeşlerin boğulması sonucunu da doğuracaktır. İleri  bir demokrasiyi amaçlamak gerekirken Osmanlı’nın saray tartışmalarının içine  çekilmeye başlıyoruz. Kardeş katlinin vacip olduğu dönemleri geriye getirecek bir  uygulama olabilir.”