Haber: Sami Özçelik / Artvin

dscf2523Ardanuç Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ve Beylikdüzü CHP İlçe Başkanı.. Artvin’e gelerek bir çeşitli ziyaretler, çalışma gerçekleştirdiler. 6 Aralık Salı günü CHP Parti il Binasında bir araya gelen partililer. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü nasıl başardı, başarı için neler yapılmalı ile ilgili sunum yaptı.

Ziyarete Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Beylikdüzü Belediye Meclis üyeleri, Durmuş Şahin, Mehmet Aziz Gökdeniz, Nejla Kotil Saruhan, İlyas Yılmaz, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kurul, Gençlik Kolları Başkanı Anıl Öztürk, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Küçükay, Belediye Meclis Üyeleri Sinan Saraç, Cemal Bekçi, Nermin Albayrak, Akın Dede, İl Genel Meclis Üyeleri Suat Kesen, Murat Özçep ve çok sayıda partili katıldı.

Basına açık olan bölümde Başkan İmamoğlu’nun Artvin’i ziyaret etmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Merkez ilçe Başkanı İlyas Şahin, sayın Başkanımız Ardanuç Belediyesi ile kardeş belediyedir. Biz onun büyükşehir belediyesi ile Artvin Belediyesi ile de kardeş belediye olacağız. Kendisine görevinde başarılar diliyorum. “dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan il Başkanı Ali Yücel Kurt, “Öncelikle bugün bizleri onurlandıran Beylikdüzü Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu ve beraberinde gelen konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Biz topluma ne vereceğiz, neler yapacağız, bunları anlatacağız. Bilgi paylaşıldıkça anlam kazanır. Bildiğinizi paylaşmıyorsanız bunun bir anlamı yoktur. Sayın Başkanımız bize çok önemli bilgiler ve tecrübelerini aktaracak.

Önemli olan biz bu doğrultuda çalışmalarımızı gece gündüz demeden yapmak. 10 komisyon kurduk ve çalışmalara hızla başladık. İlçelerin de şimdiden komisyonlarını kurup çalışmalar yapmaya başlayacak. Ben geleceğin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını mikrofona davet ediyorum” dedi.

dscf2528Hazırladığı sunu eşliğinde konuşan Başkan Ekrem İmamoğlu; kendisiyle ilgili ifade edilen duygulara atıfta bulunarak;

“beni bu kadar şımartacaksanız her zaman Artvin’e gelirim. Burada İlçe başkanları il başkanı kadın kolları gençlik kolları, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri CHP’nin Artvin’deki neferleri hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ülkeye halka hizmet etmek için yola çıkmak çok değerli bir vazifedir. 2009 yılında siyasete atıldım. 4,5 yıl ilçe başkanlığı, akabinde partimin görev verdiği belediye başkan adaylığı ve seçimler sonucunda belediye başkanlığı görevini yapmaktayım.

Ben bizi buraya davet eden Merkez İlçe başkanına ve parti örgütüne teşekkür etmek istiyorum. Bilgi paylaşmak inanın bir kurum için çok çok değerli. Gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Ben bugün Artvin’e gelerek buradan yeni şeyler öğrenmekteyim. Hayat böyle bir şey. Hayatı siyasetten ayrı düşünmek, ayrı tutmak çok yanlıştır. Siyaseti hayatla entegre etmek için doğru tarafıdır. Önemli olan yaptıklarımızla yaşantımızla toplumdan farklı olmadığımızı anlatmaktır.

Ben kısaca kendimi tanıtayım, Trabzon doğumluyum, liseden sonra üniversite ve iş hayatı İstanbul’da devam eden bir hemşehrinizim. STK’lar la yakın çalışmış, spora ilgi duyan, doğayı, çalışmayı seven bir insanım. Yaşadığım ilçem Beylikdüzü’nde bir şeylerin yolunda gitmediğini gördüğüm anda eleştiri yapmaktansa görev yapma noktasında siyasete girmeye karar verdim. Yani Kötü komşu insanı ev sahibi yapar misali kararım çok netti. Dediğim gibi 2009’da İlçe başkanı oldum ve bugün Belediye başkanı aktif olarak çalışmalarımı sürdürmekteyim. Sizinle edindiğimiz tecrübe ve bilgi paylaşımı için buradayım. AKP 7 puan öndeyken Beylikdüzü’nde 13 puan öne geçerek belediyeyi nasıl kazandığımızı anlatacağım” diyerek sunumuna geçti. Toplantının kalan kısmı ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.