Haber: Sami Özçelik / Artvin

Kışın kendisini iyice hissettirdiği bugünlerde her yıl yaşanan ve adeta kronikleşen Hava Kirliliği sorunu Artvin’de yaşanmaya devam ediyor. Özellikle Kamu ve Özel Kurumlarının bina bacalarından çıkan duman, kurum vatandaşların şikâyet konusu. Her ne kadar Adalet Ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İsrafil Kışla’nın “Doğalgaz Müjdesi” reklam panolarında yer alsa da vatandaşlar bu müjdenin kısa vadede gerçekleşemeyeceği kanısında.

Bacasında filtre bulunmayan ve dumanı, kömür kurumu Artvin Merkez Çarşı mahallesine yayılan Telekom hizmet binasından vatandaşlar şikâyetçi. Özellikle Artvin Valiliği ve civarındaki kurumları, dumana boğan Telekom’un bacasına filtre takması gerektiğini belirten vatandaşlar: “ Türk Telekom Hizmet binasının bacasından çıkan duman ve kurum etrafa saçılmakta, sağlığımızı tehdit etmekte ve çevreyi kirletmektedir. Valiliğin önü kurum dolu.

Aslında her kurum ve kalorifer yakan binalar filtre takmalı ki, etrafa kurum yayılmasın. Hiçbir önlemin alınmaması şikâyetin en büyük nedenidir. Bu konuda ilgili kurumların, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün Belediyenin, Sağlık Müdürlüğü gibi kurumların görüş bildirmesi gerekir. Nasıl ki trafik sıkışınca anında Trafik komisyonu kurulup, toplantı yapılıyor, kararlar alınıyorsa bu konu da da ciddi bir çalışma şarttır.” İfadelerini kullanıyor