Haber: Sami Özçelik

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iki gün süren Artvin ziyaretinin son gününde basın mensupları ile bir araya gelerek gezisini ve Türkiye gündemini değerlendirdi..

Grand Artvin Otel’de gerçekleşen basın toplantısına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt, CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin katıldı.

dscf2523Basın toplantısı öncesi toplantıyı açış konuşması yapan CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt; “Biz Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ekibiyle beraber ilimize yapmış oldukları ziyaretten dolayı çok gurur duyduk. Çünkü kendisinden ve çalışma arkadaşlarından bizde bazı bilgi ve donanımlarından bir şeyler öğrendik. Bu iki günlük çalışma içerisinde özellikle içe dönük çalışmada bize çok faydalı oldu.

Onun dışında Artvin’imiz de iyi bir izlenim verdiğimizi düşünüyorum. Artvin halkına da sosyal demokrat belediyeciliğin nasıl olduğunu da hatırlatmış gibi olduk. Bu vesile ile şuna gerçekten canı gönülden inanıyorum ki atalarımızın söylediği gibi bir çivi bir nalı, bir nal bir atı bir at bir askeri bir asker bin askerle savaşırmış, yola çıkınca başarırmış. İşte bunların en güzel örneğini biz burada yaşadık. Yaşadığımızı da tekrardan Artvin Halkının yaşayacağı inancıyla da bize gurur ve onur verdiklerini bir kere daha ifade ediyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

CHP Artvin İl Başkanı Yücel Kurt’un konuşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Artvin ile bağlarının çok eskilere dayandığını anlatarak; “Artvin’le bağımızın siyaseten partimizin başlattığı kardeş belediye kavramı ilke beraber Ardanuç Belediyesi ile 2014 yılında kardeşlik köprüsünü kurmuştuk.

Ben bu yörenin insanıyım. Dolayısıyla Ardanuç’la kardeş belediye olmamız sadece tetikleyici bir unsur oldu. Biz bu unsurla beraber ciddi bir bağ kurduğumuzu düşünüyorum. Bu bağımız sadece idari, teknik bir paylaşım değil bunun ötesinde gerçekten de kardeşlik kurduk. Bütün çalışanlarımızda bütün siyasi yol arkadaşlarımla meclis üyelerimle beraber Ardanuç’taki arkadaşlarımızda güzel bir çalışma dönemi yaşıyoruz. Bu bağlamda bu ilişkiler değerli merkez ilçe başkanımın bir daveti ile karşılaştık ve onur duyduk.

Sayın İl Başkanımızın da önderliğinde güzel bir misafirperverlik bize gösterdiler. Dolaysıyla Artvin’e gelip hem örgütümüzdeki çalışma arkadaşlarımızla sahada olsun, kendi içlerinde olsun bizim yaşadığımız tecrübeler ve onların yaşadığı tecrübelerin neler olduğunu karşılıklı olarak fikir alış verişinde bulunduk. Artvin’in ulusal anlamda yaşadığı sorunları özellikle çevre ile ilgili maden ile ilgili sorunları daha yerinde görebilmek amacıyla çok verimli bir iki gün yaşadık. İlçeyi ziyarette bizler nezaketi elimizden bırakmayız.

ARTVİN BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİK

Değerli belediye başkanımla beraber Artvin Belediye Başkanını da ziyaret ettik. Görüş alış verişinde bulunduk. Biz belediye başkanları siyaset üstü kişileriz fakat mutlak bağımızın olduğu bir partimiz var. Partimizin bütün sorunları ile ilgilenmeliyiz. Ama siyaset üstü kimliğimiz bize kattığı gerçekten önemli şeyler var. Bunu da örgütümüze yansıtmak ve onlarla bağ kurmak için bilgi alış verişi şeklinde bir ziyaret oldu. Ardanuç’tan kardeşlik bağı ile değil daha öte bir bağla buradan ayrılıyoruz. Artvin’in her gündemini olumlu ya da olumsuz bir şekilde takip edeceğimizi yakından ilgileneceğimizi belirtirim” dedi.

15349679_10206598916606199_4856365562516690869_nYAPILAN YANLIŞLAR BİZİM DE YANLIŞ YAPMAMIZA SEBEP OLAMAZ!

İmamoğlu açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. “ Bir gazetecinin, “Biz Artvin yerelinde hem geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi hem de şuanda mevcut iktidarın belediyesinde de siyaset üstü uygulamasını biz göremiyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler mi sadece kendilerini siyaset üstü olarak görecek yani eşit görecek ve sonuçta Artvin örneğinde olduğu gibi belediyelerimizi kaybedeceğiz. Mevcut siyasi iktidarların yerel uygulamalarında partizanlık had safhada bütün kamu kuruluşları olsun yahut partisini tutan kişileri belirli yerlere getiriyorlar. Bu partizanlığı iktidar partisi yaparken Cumhuriyet Halk Partisi yapmamayı daha ne kadar sürdürecek)” sorusuna verdiği cevapta;

“Tabi yanlışlar bizimde yanlış yapmamıza sebep değil. Dolayısıyla, partizanlık yapmanın ne topluma faydası var nede bizim partimize faydası var. Kaldı ki sosyal demokrat ilkeler yani partimizin de ilkeleri zaten bunu emrediyor bize diyor ki toplumun her kademesindeki insana ya da her bireye eşit gözle bakmalısınız. Bunu sadece belediye başkanlarına söylemiyor, partide görev yapan bütün arkadaşlarımıza da aynı felsefeyi aşılayan bir yapımız var.

Bizler normun temsilcileri olmalıyız, kaldı ki çok örnek gösterilmesi gereken ve örnek alınması gereken bir tavırla ifade edebilirim ki Yıldırım Başkanımız bunun en güzel ve en doğru örneklerinden birisi. Dolayısıyla kaybedişleri bu tavra bağlamamak lazım. Başka eksiklikler olur onları tespit edip yola çıkmak lazım. Bende kendi ilçemden de sonuna kadar toplumun he r görüşüne ve her bireyine eşit bir şekilde davranmayı ilke edinen belediye başkanıyım. Ve bu doğrularla devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
15401052_10209551689363677_3750268059447429901_nARTVİN’ TÜRKİYE’DE OHAL’E İHTİYAÇ OLMAYAN BİRKAÇ İLDEN BİRİDİR”

Bir gazetecinin Artvin’deki çifte OHAL sorusunu da cevaplayan İmamoğlu; “Neticede 15 Temmuz süreci ile beraber Türkiye’miz bir kaos içerisinde, uzun yıllar yani gözünü kapattığı kulağını tıkadığı bir takım yanlışların birikmesi ile beraber gerçekten devlet olarak, millet olarak bir anda bu kaosun içine düştük. Bu durumun çözülmesi için elbette ki şahsi fikirlerim var ama bu şahsi fikirleri şuan beyan etmenin çokta bir anlamı kalmadı neticede bir yönetici el var ve almış olduğu kararlar var. Olmalı mıdır? Diye düşündüğümüzde dönem dönem her ülkede uygulanabilir. Metodu ve içeriği eleştirilebilir.

dscf2530-1Türkiye’de her gelişmiş ülkede olduğu gibi özgürlüklerin bir takım bağımsızlıkların ve adalet duygusunun yitirilmemesine dönük mutlak bir yöntemle uygulanmasını düşünüyorum. Türkiye’ye bir fotoğraf çekerseniz ve deseniz ki Türkiye’de hangi ile OHAL ihtiyacı yoktur herhâlde bunların bir kaçından birisi de Artvin’dir. Çünkü Artvin insanı çok eğitimlidir. İkincisi de suç unsuruna uzak duran bir millettir. Çok uyumlu yaşayan bir millettir. Çünkü Artvin en huzurlu kentlerden birisidir. Bu bağlamda Artvin’in belki de mevcut OHAL’e bile ihtiyacı yok.

Ama farklı gerekçelerle toplumun bilgi alma ya da bilgi paylaşma tepki gösterme farklı konularda Türkiye’nin bugün yaşadığı kaosla ilgili, terörle ilgili ya da darbe girişimi ile ilgili demiyorum farklı

konulardaki tepkisini göstermesi özgürlüğüne de ona engel olma durumunda açıkçası ben de kabullenemiyorum. Umarım bir an önce Artvin’de hayat normalleşir. Çünkü Artvin’in çevreye olan duyarlılığını gerçekten bu vahşi ve bu güzel doğanın korunması refleksini iyi anlayabiliyorum. Verilen bu örnek mücadelede tabii ki bu bağlamda da amacına ulaşmasını dileriz. Artvin’in bu güzelliği bozulmasın, buna mani olunan kararlarda da geri adım atılması dileğimizdir” dedi.

15284044_10209551689723686_6782103263192004090_nBU NOKTADA HİÇBİR BİLGİNİN BİZE DÖNMEMESİ, TOPLUMLA PAYLAŞILMAMASI AÇIKÇASI BENİ ŞAHSEN ÇOK ÜZMÜŞTÜR…

Geçtiğimiz aylarda Şavşat Ardanuç Karayolu’nda CHP Kemal Kılıçdaroğlu’ya teröristlerin yapmış olduğu ve bir askerinde şehit düştüğü saldırının kimler tarafından yapıldığı konusunda henüz netlik kazandırılamayan olayla ilgili ise İmamoğlu, “malum çatışma sonrasında bir askerimizi şehit vermiştik Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi biz açıkçası hızlıca, bana göre son yılların en önemli olaylarından bir tanesinin genel başkanına saldırı artık terörün son noktasıdır. Böyle bir ortamda, sayın genel başkanımıza yapılan bu saldırı sonrası süreçle ilgili hiç bir bilgi paylaşılmaması, bir araştırma yapılmış mı her hangi bir fail bulunmuş mu? Bu noktada hiçbir bilginin bize dönmemesi, toplumla paylaşılmaması açıkçası beni şahsen çok üzmüştür. Dönem dönem de ben buradaki arkadaşlarımla olayla ilgili bir şey paylaşıldı mı diye sorduğumda onlarında bu anlamda hiçbir bilgiye sahip olmamaları beni şahsen üzmüş ve çok kaygılandırmıştır. Hafife alınmaması tam aksine çok ciddiye alınması gereken bir durumdur. Umarım en kısa zamanda bizimle bilgi paylaşımı yapılır” dedi.

15318008_1210723282314550_7473576982780768254_nArdanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir’de Beylikdüzü ile Kardeş belediye olduklarını, bundan dolayı da büyük mutluluk duyduğunu belirterek; İstanbul Beylikdüzü belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu meclis üyelerimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ Beylükdüzü ilçe başkanı yönetim kurulu üyelerini Artvin Merkez il başkanımız İlçe Başkanlığımız daveti ile misafirimiz oldular ve ben öncelikle geldikleri için tüm heyete teşekkür ediyorum.

2014 yılından beri de İstanbul Beylikdüzü ile kardeş olduk hakikaten kardeşliğin sözde değil özde gerçekleştirdiğini gördük hem Artvin medyasıyla basında paylaşmak istiyoruz Allah herkese her belediye başkanına Birlik kardeşlik nasip etsin diyorum ve son olarak ta şunu söylemek istiyorum bizim aramızda ki sosyal Demokrat paylaşımının fiiliyatının önümüz deki günlerde ve yıllarda diğer ilimizde ve ilçemizde sosyal demokrat belediyelerde de ve Sayın İmamoğlu’nda da görüyorum. Bundan sonra ey var kardeş olmak için Artvin’i çaba göstermek istiyoruz yol haritanız bu şekildedir tüm katılımcılara teşekkür ediyorum saygı duyuyorum” dedi.