Haber: Sami Özçelik / Artvin

İstanbul Beşiktaş’ta hain terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden 44 şehit ve 180 yaralılarımız için yurt genelinde tepkiler çığ gibi artarak büyüyor. Terörün kan ile beslendiğine vurgu yapan vatandaşlar, bunun hesabının en kısa sürede sorulmasını ve bu tür terör saldırılarının bir daha yapılmaması için de önlemlerin artırılmasını ve terörün üstüne kararlıkla gidilmesini talep ettiklerinin altını çiziyor.

Artvin’de Ormanlı Orman Ürünleri Lmt. Şirketi Sahibi Süleyman Alkan, terörü şiddetle lanetlediğini belirterek; “terör, maalesef hepimizin canını yakıyor. Ne yazık ki terör Kalleş saldırılarına devam ediyor. İstanbul –Beşiktaş’ta 44 canımızı aldı. Acımız büyük.

TERÖR SADECE BİZİM DEĞİL TÜM DÜNYAANIN EN ÖNEMLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Şunu vurgulamadan geçemeyeceğim. Terör gibi dünyanın en önemli sorunu siyaset üstü bir meseledir. Ülkeler terörü kendi çabalarıyla bitiremez. Bu nedenle ülkeler arası işbirliği ve çalışma yapmak gerekir. Ne yazık ki bir ülke terörle mücadele ederken, bir başka ülke o teröristleri himaye ederse, terör bir gün o himaye edeni de vuracaktır. Tarihte bu hep böyle olmuştur. Mecliste 3 parti ortak deklarasyona imza attı. Bu güzel adımdır.

SADECE MECLİS İÇİNDE OLAN PARTİLER DEĞİL, MECLİS DIŞINDAKİ PARTİLERDE

İMZA ATMALI SÖZ VERİLMELİ ÖNERİLERİNE YER VERİP FİKİRLERİ ALINMALIDIR

Benim gönlüm isterdi ki bu mutabakata, meclis dışında ne kadar parti varsa onlara da imzalattırmaktır. Çünkü bu terör sorunu sadece mecliste bulunan partilerin sorunu değil, Mecliste olmayanlara da değer verilmeli, söz verilmeli, hanesine imza açılmalı. Terörü ancak böyle bitireceğimize inanıyorum.

Başka zamanlarda ayrı düşüncelerde olabilir, farklı fikirlerimizi savunabiliriz. Ama terör gibi ülkenin, milletin ortak sorununda siyasi partiler, odalar, STK’lar kurum ve kuruluşlar, toplumun her kesimi bir olmak zorundayız. Bu terörün neden, kimler tarafından, hangi ülkelerin desteğiyle hangi amaçla yapıldığını, ülkeye nasıl girip, nasıl eylem yaptıklarını derinden araştırılması çok önemli bir noktadır. Çünkü bundan sonrası için önlem almak adına bu çok önemli bir çalışma olacağı düşüncesindeyim. Bir kere daha ülke olarak başımız sağ olun. Yarlılarımıza acil şifalar, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.