Bir yıl boyunca her Gâvurluğu yapan, güya Müslümanlarca yapılan gâvurlukları görmemeye yeminli olan bizim vicdanı dumura uğramış hocalarımızın çoğunda her yıl aralık ayında bir hassasiyet başlar: “Yılbaşı kutlamayın. Gâvur olursunuz”
*
Bu fasıldan bu yıl, okul müdürlerine de Whats App’tan talimat gitmiş: “Yılbaşı kutlaması, kültürümüzde yok. Kutlama yapılmayacak.”
*
Ben de yerli ve millilik hususunda hassas biri olarak bu fasıldan kültürümüzde, inanç sistemimizde mühim yeri olan, bu yüzden yılbaşı gibi yalnız aralık ayının sonunda değil de her adımda önümüze çıkan bazı milli ve yerli unsurları derledim:
*
Milli Eğitim ve Milli Kültür hizmeti ne de olsa. Geri durmak olmaz…
*
Üstü İngilizce yazılarla, armalarla, yabancı bayrak simgeleriyle dolu milyonlarca giysi, okul malzemesi.
*
Cumhurbaşkanının, Diyanetin bile parasını çevirdiği DOLAR ve EURO…
*
Mücahit ve de müteahhit işadamlarımızın ABD’lileri bile kıskandıran, gökdelen görmemişi Angelina Jolie yengemizin bile hayranlığını kazanan büyük konut projelerinden birkaçı: SAPHİRE-TRUMP TOWERS-ANTRİUM-DRAGOS ROYAL TOWERS- MAYA RESİDENCE-DAP ROYAL CENTER-MY TOWN-MY WORLD EUROPE-NOVUS RECİDENCE….”
*
Yerli ve milli ayrıca dini büyüklerimizin takıp takıştırdıkları markalar: “FRANCK MULLER SAAT-GUCCİ ÇİZME-LOUİS VUİTTON ÇANTA”
*
Pardon! REMZİ’ nin bir halta yaramadığını, fukaraya yaslanmanın zaman kaybı olduğunu erken keşfeden hayırsever, bursçu amcamızın , ünlü markası RAMSEY’i unutursak ayıp olur.
*
Milli kültürümüze uygun(!) bunca şey yetmedi mi?
Tutun Noel Baba’yı sünnet edelim. Kirvesi Hayrettin Karaman, sünnetçisi ‘KUŞ ÖTTÜRME UZMANI” Cübbeli Ahmet olsun.
*
Seyirci dersen gırla. Döner pilavımız illa ki olur. Üstüne de ”Biz milletiz, milli kültürümüzü, elin Gâvuru Noel Baba’ya yedirmeyiz…” duyurularını her yere asıp, ulaştırmayı da bedava yaptık mı milyonlar garanti.
*
Yerli ve milli rolü yapan dahili keferelere kimsenin gücü yetmiyor nasılsa.

SALİH ALTUN