Soma Katliamı davaasında talimat yoluyla ifadesi alınan Alp Gürkan, 37 şikayetçinin katıldığı duruşmada savunmasını yaptı.

Duruşmaya DİSK Genel Başkanı Kani Beko, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve katliamda yaşamını yitirenlerin aileleri de katıldı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde talimat yoluyla ifadesi alınan Alp Gürkan, onlarca şikayetçinin katıldığı duruşmada savunmasını yaptı. Gürkan, Aralık 2013’te yaşının ilerlemesi nedeniyle yönetim kurulundan istifa ettiğini belirterek, “Yerime oğlumu getirdim. İşletmede hiçbir ilgim kalmamıştır. Ancak emekliliğimden önceki safhada tüm mevzuat kurallarına uyulmuştur. Benden sonra da mevzuata aykırı bir işlem yapıldığını sanmıyorum” dedi. Gürkan ifade verdiği sırada şikayetçiler, “301 kişinin katilisin, tarihe geçtin” şeklinde bağırdı.

mahkemesi olduğu ve tüm dosyanın kendilerinde olmadığı gerekçesiyle avukatların detaylı soru sormasını engellemeye çalıştı.

Avukatların soruları sorduğu esnada Cumhuriyet Savcısı avukatlara “Ukalalık yapmayın” dedi. Bunun üzerine salondan savcıya tepkiler geldi.

Daha önce Soma’da görülen davanın 9. Duruşmasında da tutuklu olarak yargılanan Alp Gürkan’ın oğlu Can Gürkan  modaya uymuş ve  301 işçinin ölümünden Fethullah Gülen cemaatinin sorumlu olduğunu  iddia etmişti.