unnamed-1Tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yürüten Nilüfer Belediyesi, kırsal mahallelerde toplam 861 adet meyve fidanı dağıttı.

Nilüfer Belediyesi, 2015-2019 Stratejik Planı’nda da yer alan tarımsal ürün çeşitliliğinin ve kapasitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaları sürdürüyor. Bu çalışma kapsamında

Nilüfer’in kırsal mahallelerinde meyve fidanları toprakla buluşuyor.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Nilüfer’in Atlas, Akçalar, Ayvaköy, Badırga, Başköy, Büyükbalıklı, Çatalağıl, Çaylı, Dağyenice, Fadıllı, Gölyazı, Gümüştepe (Misi), Güngören, Hasanağa, İnegazi, İrfaniye, Karacaoba, Konaklı,  Kadriye, Korubaşı, Kuruçeşme, Maksempınar, Tahtalı, Unçukuru, Üçpınar, Ürünlü, Yaylacık ve Yolçatı mahallelerinde toplam 861 adet meyve fidanı çiftçilere dağıtıldı.

Mahalle muhtarlarıyla birlikte istekli çiftçilerin belirlenmesinin ardından kırsal mahallelerde elma, armut, incir, ceviz, kestane, asma, erik, şeftali ve hünnap fidanları Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Kırsal Alan Bürosu ekipleri tarafından ücretiz olarak üreticilere teslim edildi.