İmam hatip okulu ne işinize yarıyor?
Araştırmaları gördük, imam hatipte okuyanların zekaları gerilerde.
Demek ki AKP bütün ülke insanını geri zekalı yapıp 400 milletvekili kazanmayı hedefine koymuş. En çokta Dışişleri aklına takmış. Bütün okulları imam hatip yapacakmış…
Dış politikanın kepazeliğinin cevabını böylece vermiş oldu, ilk ağız.

Yılbaşı geliyor malum. Milli Eğitim Bakanlığı genelge yayınlamış “yeni yıl kutlaması yapılmasın”.
Cübbeli Ahmet’de öyle buyurmuş.
İŞİD yeni yıl kutlayanların kellesini uçuracakmış.
Rize Belediye Başkanı da ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Heykelini Rize Cumhuriyet Meydanı’ndan kaldırdı.
Milli Eğitim Bakanı, Cübbeli Ahmet, IŞİD ve Rize Belediye Başkanı… Dördü de aynı kafa. Dördü de aynı kaba çiş ediyorlar, dördü de aynı kaptan yalanıyorlar.
Ortak düşman; aydınlık…
Ülkeyi aydınlatan kim?
Mustafa Kemal Atatürk…
Tabi bunu 2023 yaklaştıkça net görmeye başlayacağız.
Ülkeyi karanlığa gömmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.
Nasıl ki Rize’de heykeli yıkmak bir provaysa, Milli Eğitim’in yeni yıl kutlamalarını yasaklaması da bir provadır. Cübbeli Ahmet ve IŞİD kafası da budur.
Bir de Avrupa karşıtlığı var. Bunların hepsi Avrupa karşıtı. Zaten bu karşıtlıktan ötürü yeni yıl kutlamasını yasaklıyorlar.
Yalnız bir şey var bu dini bütünler ve türevleri Viegra kullanırken gavur malıdır demiyorlar. Yurtlarda, kuran kurslarında tecavüzleri hiç eksik etmiyorlar.
Avrupa dedikte bir konunun altını çizmek istiyorum.
Siz, Avrupalılar başka dinden oldukları için onlara karşısınız, biz de diğer ülkelerde insanları yoğun şekilde sömürdükleri için karşıyız. Hem biz kapitalizme karşıyız. Avrupanın çağdaş modern yüzü var birde. Onu kapitalistler vermedi tabi. Avrupanın solcuları, devrimcileri, liberalleri mücadele ede ede demokrasiyi getirdiler. Avrupalı devletler alın size demokrasi demediler yani…
Biz işte Avrupa’nın bu yüzüne yüzümüzü çeviriyoruz.
Sizse miskin miskin yatıp adamların icatlarını kullanır, dinlerine hakaretleri yağdırmayı da meziyet sanırsınız.
Şu Cumhuriyete sahip çıkma mevzusunu da açıklığa çıkartmalıyız.
Herkes cumhuriyetimize sahip çıkalım diyor.
Cumhuriyet Atatürk ve arkadaşlarınca kuruluyor. Onun 6 tane ilkesi var. Cumhuriyetin iskeletini bu 6 ilke oluşturur. Cumhuriyete sahip çıkmak o 6 maddeye sahip çıkmaktır.
Cumhuriyete sahip çıkın demek AKP’ye sahip çıkın demek se ki son zamanlarda o deniliyor, bu tam bir sirk cambazı tavrıdır.
Cumhuriyetin ilkelerini sıralayalım o halde;
1-Cumhuriyetçilik
2-Milliyetçilik
3-Halkçılık
4-Laiklik
5-Devletçilik
6-Devrimcilik

Ülkenin ihtiyacı işte bu ilkelerdir. Her bir maddeyi demokrasi ile destekleyerek insanca yaşamak mümkündür. Siyasi makamlar maalesef insanlarının mutluluğunu istemiyorlar. Hala intikam peşindeler.
İstiklal mahkemelerinde idam edilenleri anan insanlar ile bizim cumhuriyetimiz aynı cumhuriyet değildir. Hatta taban tabana zıttır.
Sizin Avrupanız ile bizim avrupamız bir olmadığı gibi cumhuriyetlerimizde bir değil…
Onun projesini uygularken bile ABD düşmanmış gibi söylemlerle içeri de ABD’ye karşı gelişmiş öfkeyi kontrollü olarak onlara yönlendirmek ve oradan bir siyasi rant sağlamakta yine sirk cambazlığından başka bir şey değildir.

Atatürk heykelinin yıkılması hele hele Rize’de yıkılması asla masum bir yıkılma olamaz. Darbe piyesinizden yeni bir cumhuriyet kurulmaz, Rize’den de Samsun çıkmaz. Rize’den olsa olsa İzmir olur, Çanakkale geçilmez olur… Rize Belediye Başkanı hala görevde. Ama hakkında en ufak suçu olmayan bir çok HDP’li gözaltında, hapishanede. Belediyelerine de kayyum atanmış.
Ekonomi raydan çıktı, başkanlık arzusu hepsinden öne geçti, iç ve dış savaş katmerlenerek devam ediyor, yakılan, vurulan, intihar eden askerlerin tabutları ne güzel otobanlarla zamanında ailelerine teslim ediliyor.