File photo of U.S. President Barack Obama (R) meeting with Russia's President Vladimir Putin in Los Cabos, Mexico, June 18, 2012. Obama cancelled a meeting with Putin planned for next month in Moscow over frustration with Russia's asylum for fugitive intelligence contractor Edward Snowden, the White House said August 7, 2013. REUTERS/Jason Reed/Files (MEXICO - Tags: POLITICS)

ABD, Rusya’yı Seçim Hırsızlığından Ötürü Görevden Aldıracaklarını

Açıklıyor

 

 

WASHINGTON – Obama yönetimi Perşembe günü, 2016 seçimini etkilemek için ABD’den 35 Rus istihbarat operatörü çıkardı ve Rusya’nın önde gelen iki istihbarat servisine yaptırım uygulayan çabalarıyla geri döndü. Bunlara askeri istihbarat biriminin dört üst subayı da dahil olmak üzere Beyaz House, Demokratik Ulusal Komite ve diğer siyasi örgütlere yapılan saldırıların emredildiğine inanıyor.

Geniş kapsamlı bir duyuru setinde, Birleşik Devletlerin, siber saldırıları Rus istihbaratının kullandığı bilgisayar sistemlerine bağlayan kanıtları da çıkarmaları bekleniyordu. Birlikte ele alındığında, eylemler, Birleşik Devletler’e yönelik devlet destekli bir sibaret saldırısına karşı şimdiye kadarki en güçlü Amerikan tepkisini verecekti.

Yaptırımların aynı zamanda Başkan-seçen Donald J. Trump’ın kutusunda olması amaçlandı. Bay Trump sürekli Rus hükümetinin D.N.C’nin saldırılarıyla ilgili bir şüphemiz var. Ya da diğer siyasi kurumlara başvurarak Amerikan istihbarat teşkilatlarına güvenilemeyeceğini ve kesmek için yatağında yatan “400 kiloluk bir adam” ın işi olabileceğini öne sürerek.

Bay Trump, önümüzdeki ay görev yaparken Rus istihbarat teşkilatları üzerindeki yaptırımların kaldırılıp kaldırılmayacağına karar vermek zorunda kalacak ve Kongre’deki Cumhuriyetçiler ile Rusya’nın eylemleri hakkında kamuoyu soruşturması çağrısında bulunan kişiler arasında. Bay Trump bunu yaparsa, istihbarat dairelerinin bulgularını etkili bir şekilde reddetmesi gerekecektir.

150929145850-mexico-obama-putin-2012-medium-plus-169

Ana hikayeyi okumaya devam et
İLGİLİ KAPSAM
Obama, ABD’nin Rusya’nın Seçim Kıyasında DEC için Katılınacağını Söyledi 15, 2016

Obama, Rusya’ya Karşı Mighty Cyberarsenal Kullanma Karmaşıklığına Karşı Karşıya DEC. 17, 2016

ABD, Rus Hackerlarını Gözaltına Almak veya Engellemek İçin Uzun Süreli Engeller İle Karşı Karşıya DEK. 15, 2016

Donald Trump, F.B.I’i araştırıyor. Rusya OCT’ye Açık Bağlantı Olmadığını Görüyor. 31, 2016
SON YORUMLAR

Rita 1 saat önce
Trump’ın Rus istihbarat servislerinin savunmasına çabucak gelmesini bekliyorum.
Bos 1 saat önce
Ve yüzeyin altındaki tepkiler nelerdir? Rusça’da Stuxnet II olabilir mi?
Plev22 1 saat önce
‘Hayatlarımıza başlamalıyız’, değil mi? Bu, günahkar adamlarıyla günden güne kaçmaya çalıştığı her şeye Trump’ın cevabı olacak …
YORUMLARINIZ YORUM YAZ
Çarşamba akşamı, Florida, Palm Beach’teki Mar-a-Lago şehrindeki mülkte, yaklaşmakta olan yaptırımların raporları hakkında sorulan Bay Trump, “Sanırım hayatımıza devam etmeliyiz. Sanırım bilgisayarların hayatları çok büyük karmaşık. Bilgisayarın bütün çağında kimsenin neler olduğunu tam olarak bilmediği bir yer var. Hızımız var, başka şeyleri var, ancak ihtiyacımız olan türden, güvenlikten emin değilim. ”

Mükemmel Silah: Rus Siber Gücü ABD’yi Nasıl Taciz Ediyor

Bir Times soruşturması, cevapsız sinyaller, yavaş tepkiler ve 2016 cumhurbaşkanı seçimini bozmak için yapılan bir kampanyanın ciddiyetinin hafife alınamamasını ortaya koyuyor.
Obama yönetimi ayrıca Federal Araştırma Bürosu ve Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından toplanan istihbarat üzerine kısmen dayanan Vatan Güvenliği Departmanı’ndan ayrıntılı bir “ortak analitik rapor” yayınlamayı planlıyor. Başkan Obama’nın emrettiği istihbarat hakkında daha ayrıntılı bir rapor önümüzdeki üç hafta içinde yayınlanacak, bununla birlikte ayrıntıların büyük kısmı – özellikle de Rus bilgisayar sistemlerinde “implantlar” dan toplanan kanıtlar – konuşmaları ve casusları dinlemiştir – gizli kalması bekleniyor .

Açıklamayı çevreleyen tazelik ve siyasi yansımalara rağmen, iki yıl önce Sony Pictures Entertainment’a saldırı nedeniyle Kuzey Kore’ye uygulanan mütevazi yaptırımların çok ötesine geçmesine rağmen, yaptırımların gerçekte ne kadar etkili olabileceği belli değil.

Mart 2014’ten itibaren ABD ve onun Batılı müttefikleri Rusya ekonomisinin geniş kesimine karşı yaptırımlar uyguladı ve onlarca kişiyi kara listeye aldılar, bazıları Kırım’ın Rus ekinde yer alması ve istikrarı bozma faaliyetleri sonrasında Başkan Vladimir V. Putin’in yakınlarını tuttu. Ukrayna. Bay Trump bu yılın başlarında The New York Times gazetesine verdiği bir röportajda, bu yaptırımların yararsız olduğuna inandığını ve onları kaldırma ihtimalini açık bırakmasını önerdi.

Obama ve ekibi, seçimler sırasında meydana gelen olağanüstü olaylar kümesi ve ne kadarının kamuya açıklanacağı konusunda “orantılı” yaptırımları ne zaman ve nasıl cezalandırılacağını aylardır tartışıyorlardı. Başkan Yardımcısı Joseph R. Biden Jr. dahil birçok yetkili, gizli bir yanıt olabileceğini ileri sürdü. Bu cevap, Bay Putin için açıktır ancak kamuoyuna açık değildir.

Bu tatmin edici kanıtlayabilirken, pek çok dış uzman, kamuoyu yanıtı Bay Putin’e, hükümetine ve geniş istihbarat cihazına gerçek bir maliyet getirmeyecek kadar güçlü olmadığı sürece daha fazla faaliyeti engellemeyeceğini belirtti.

U.S. Punishes Russia for Election Hacking, Ejecting Operatives