İstanbul Ortaköy’deki ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen silahlı saldırıda en az 39 kişi hayatını kaybetti 69 kişi yaralı var.

50Olayla ilgili ilk açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin’den geldi. Vali Şahin olayda 35 kişinin hayatını kaybettiğini  en az 40 kişinin de yaralandığını söyledi. Ayrıca Vali Şahin olayın bir ‘terör saldırısı’ olduğunu da ifade etti.

Kaynaklar, saldırganın olay yerinden noel baba kostümünü çıkararak kaçtığını ve de polisin saldırganı yakalamak için gece kulübü çevresinde operasyon başlattığını aktardı.

Ayrıca saldırganın kaçtığı da ifade edildi.

Yayın yasağı getirildi

RTÜK’ten yapılan açıklamada, Başbakanlık tarafından, İstanbul’da 35 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildiği bildirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme  Bakanı Ahmet Arslan’da yaptığı açıklamada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Bir şehit polisimiz olmak üzere 35 cana kıydılar, yaklaşık 40 yaralı var” dedi.

Adalet Bakanı twitter hesabından açıklamada bulunmakla yetindi.

Bekir Bozdağ 

images✔@bybekirbozdag

5)Terörün kökünü kazımak için Türkiye, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kararlı ve etkin mücadelesini sürdürecek/terörü,bitirecektir.