DİSK Gıda-İş’ten Çaykur’a Uyarı…

Haber Merkezi

DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası, Çaykur’da usulsüzlüklerin ve düzensizliklerin ardı arkasının kesilmediği iddiasında bulunarak, kurum tarafından ödenen ikramiyelerde tutarsızlık yaşandığını kaydetti.

Türkiye Gıda Sanayi İşçileri Sendikası Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Kamu işletmesi olan Çaykur’da usulsüzlüklerin ve düzensizliklerin ardı arkası kesilmiyor” denildi.

Gıda-İş açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “2016 yılı ikramiyelerinde büyük yanlışlar yapılmaktadır. Aynı süreler ile çalışan, aynı ücreti alan işçiler bordroları ellerine ulaştıklarında farklı ikramiyeler aldıkları görülmüş ve işçiler büyük bir şok yaşamıştır. Örneğin; bir mevsimlik işçi 2015 yılından 10 gün daha fazla çalışmasına rağmen ikramiye tutarı neredeyse yarı yarıya eksik yatırılmıştır. Bir fabrikada ikramiye bordroları 5 kez düzenlenip her birinde farklı sonuçlar çıkıyorsa burada işçilerin aklında bin bir türlü soru işareti kalmaktadır. Kamu işletmesi olan Çaykur’daki bu ciddiyetsizlik ve aymazlık kabul edilemezdir. Bu duruma yetkili olan ama etkisiz Öz Gıda-İş sendikası kendi temsilcileri en yüksek ikramiyeleri almış diye mi sesini çıkartmamaktadır? Bir an önce yapılan yanlışlıklardan dönülmeli, alın teri ile geçinen Çaykur işçisi mağdur edilmemelidir.”