Rize’deki 2 Bin 400’ün Üzerindeki Başvurudan Sadece 64’ü Destek Alabildi…

Haber Merkezi

Hükumetin KOSGEB üzerinden mikro işletmelere ‘can suyu’ adıyla verdiği faizsiz 50 bin TL’lik kredinin, ihtiyacı olmayan, orta ve büyük boy işletmelere verildiği, bu işletmelerin ortak özelliğinin sahiplerinin AKP’ye yakın olması tepkilere neden oldu!

Yaşanan bütün sıkıntılara karşın, bir haftalık süre içerisinde yüzlerce orta ve küçük ölçekli işletmenin kısıtlı olanaklar ve zor koşullarda hazırlıklarını tamamlayıp başvuruda bulunduğu KOSGEB kredisi için esnaflar adeta şok yaşadı.

Edinilen bilgilere göre, bütün zorluklara karşın 2 bin 500’ün üzerinde başvurunun olduğu Rize’de, sadece 64 işletmeye verilen KOSGEB’in sıfır faizli kredisinin, Rize’nin en büyük firmalarına verildiği ve amacı dışında kullanıldığı öne sürüldü.

Bakan Özlü’nün, 81 ilde 15 bin işletmenin faydalanacağı destek için 244 bin 980 başvurunun olduğunu ifade ettiğini belirten Bekaroğlu, kredinin satış hasılatı yüksek olan işletmeler lehine, üretim ve istihdama katkı sağlayan işletmelere öncelik verildiğinin kaydedildiğini de ifade etti.

Bekaroğlu, önergesinde, “Krediye uygun görülen işletmelerin seçiminde iktidar partisi örgütlerinin etkili olduğu, hak kazananların çoğunun iktidara yakın işletme sahipleri olduğu; krediye uygun görülen işletme sahipleri ya da birinci derece yakınlarının kaçının iktidar partisi yöneticisi olduğunu” da sordu.