unnamed-5NİLSEM Keçe Atölyesi kursiyerleri, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Görevlisi Muhsine Gülgün Tekin’den geçmişten günümüze keçe sanatının canlandırılması ve tepme keçe üretim tekniklerini öğrendi.

Nilüfer Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (NİLSEM)  verilen eğitimlere yenileri ekleniyor.

Nilüfer Belediyesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Bölümü işbirliğiyle Fethiye Mahallesi’nde bulunan NİLSEM’de keçe sanatının canlandırılması ve tepme keçe üretim teknikleri hakkında eğitim verildi. İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Muhsine Gülgün Tekin tarafından verilen eğitimde kursiyerler keçe üretimi konusunda bilgilendirildi. Muhsine Gülgün Tekin, tepme keçe ile kıyafet yapımını uygulamalı olarak gösterdi.

Öğretim Görevlisi Tekin, keçe sanatına gönül verenlerin önce küçük çalışmalar yapmalarını, alıştıkça daha kapsamlı işlere yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi. Kursiyerlere uyarıda da bulunan Tekin, ipek alırken dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Tekin “Piyasada ipek olarak satılan her ipeğe inanılmaması gerekiyor. Keçe saf ipekten başka bir şeyle karıştırıldığı zaman olmuyor. Yani tutmuyor” dedi.

Keçeleşmeyi engelleyen faktörler hakkında da bilgi veren Tekin, “Sabunun artırılması durumunda keçeleşme durur. Sabun ve su dengesini elinizin hissiyatıyla zaman içerisinde daha iyi anlıyorsunuz. Az sabun kullanmak da yanlış, çok sabun kullanmak da yanlış” diye konuştu.

unnamedİLK ÇALIŞMAYI BOZBEY’E HEDİYE ETTİLER NİLSEM Keçe Atölyesi kursiyerlerine verilen eğitimin sonunda Öğretim Görevlisi Muhsine Gülgün Tekin, Keçe Atölyesi Eğitmeni Asimet Dolmaseven ve NİLSEM Sorumlusu Şükran Amil, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Uygulamalı eğitimde hazırladıkları keçeden yapılmış şalı Başkan Bozbey’e hediye eden Öğretim Görevlisi Muhsine Gülgün Tekin desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de keçe yapım tekniklerinin gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurgulayarak NİLSEM’de unutulmaya yüz tutan birçok el sanatının yeniden hayat bulduğunu söyledi.

Bozbey, Öğretim Görevlisi Tekin ve Keçe Atölyesi Eğitmeni Asimet Dolmaseven’e çiçek vererek teşekkür etti.