CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İstanbul Üsküdar’da birçok lisede sınavların iptal edilip öğrencilerin zorla AKP etkinliğine götürüldüğü iddiasını Meclis’e taşıdı.

ERDEM: LİSELİ ÖĞRENCİLERİ ZORLA AKP ETKİNLİĞİNE GÖTÜRÜLÜYOR!İstanbul Üsküdar’da aralarında Kandilli Kız Anadolu Lisesi, Çengelköy Meslek Lisesi, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ve Hacı Sabancı Anadolu Lisesi’nin de bulunduğu birçok lisede tüm sınavların iptal edilip ‘spor etkinliğine gitme’ gerekçesiyle öğrencilerin AKP etkinliğine götürüldüğünü belirten CHP’li Erdem, AKP seçim müziği çalınan etkinlikte öğrencilere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarının ve 45 çocuğa tecavüz edilmesi ile gündeme gelen Ensar Vakfı’yla ilgili görüntülerin izletildiğini ifade etti.

ERDEM: SAF ZİHİNLER SARAY’IN NEFRET SÖYLEMLERİYLE DOLDURULUYOR!
CHP’li Eren Erdem, “Devlete emanet edilen çocuklarımız bir yandan sürekli değişen eğitim ve sınav sistemi yüzünden can çekişirken, bir yandan ya denetlenmeyen vakıflarda tecavüze uğruyor, ya ihmal yüzünden yangın kapısı kilitli yurtlarda yanarak can veriyor ya da en iyi ihtimalle sürekli Saray ve AKP propagandasına maruz bırakılıyor. O çocukların Erdoğan’ın ‘ben bilirim’ kibrinden çok, her bildiğini sorgulayan, bilimsel aklı ve mantığı temel alan, estetik ve sanatsal bakış açısını geliştiren, insanı ve doğayı anlamaya yönelik eğitimlere ihtiyacı var. Ne yazık ki, bilimden, sanattan, satrançtan, aklı ve mantığı geliştirecek her şeyden korkan iktidar, çocukların analitik düşünme yeteneğini geliştirmemek adına saf zihinleri Saray’ın nefret söylemleriyle ve Dombra’yla dolduruluyor. Bunların ülkeye verdiği zararı telafi etmek yıllarımıza mal olacak.” dedi.

ERDEM: MİLLİ EĞİTİM YETKİLİLERİNE SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a verdiği soru önergesinde, okul müdürleri başta olmak üzere, il ve ilçe müdürüne ve talimatı uygulayan yetkililere yönelik soruşturma açılıp açılmadığını soran Erdem, ayrıca “soruşturma açılmayacaksa, sendikalı on binlerce öğretmenin siyaset yaptığı gerekçesiyle OHAL kapsamında aylarca mağdur edilmesinin gerekçesi nedir?” sorusunu iletti.

CHP’li Erdem’in önergesinde şu sorular yer aldı:

  1. Üsküdar’da liselerin sınavları iptal edilerek öğrencilerin siyasi parti etkinliğine götürüldüğü iddiaları doğru mudur?
  2. Bahsi geçen etkinliğe lise öğrencileri hangi yetki, karar ve gerekçeyle götürülmüştür? Etkinlik ne amacıyla düzenlenmiştir?
  3. Üsküdar Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne öğrencilerin etkinliğe katılması hususunda talimat verilmiş midir?
  4. Konuya ilişkin okul müdürleri başta olmak üzere, il ve ilçe müdürüne ve talimatı uygulayan yetkililere yönelik herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?
  5. Soruşturma açılmayacaksa, sendikalı on binlerce öğretmenin siyaset yaptığı gerekçesiyle OHAL kapsamında aylarca mağdur edilmesinin gerekçesi nedir?
  6. Bir canlı yayında sarf ettiğiniz “Öğrencilere siyasi propaganda yapmak, öğrencileri siyasi propaganda için görevlendirmek veya onları bu yönden teşvik etmek, bütün bunların hepsi eğitimle alakası olmayan faaliyetlerdir ve Milli Eğitim bunları denetlemekle yükümlüdür” beyanınız hâlâ geçerliliğini korumakta mıdır?
  7. Adı geçen okullarda etkinliğe katılmak istemeyen öğrencilere yönelik herhangi bir disiplin soruşturması başlatılmış mıdır?
  8. İlgili mercilere veliler tarafından herhangi bir şikâyet başvurusu yapılmış mıdır? Bu başvurulara ne yanıt verilmiştir?