Sami Özçelik

CHP Merkez İlçe, İl Kadın Kolları ve Merkez İlçe Kadın Kolları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle Artvin Faal Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti. 10 Ocak günü Arhavi’de yapılan etkinlik nedeniyle Dernek yönetimi ve üyeleri dernekte olmadığı için 11 Ocak’ta gerçekleştirdikleri ziyarette konukları AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik, Dernek Muhasip Üye Hatice Nur Ersöz karşıladı.

15826632_1246347082085503_6002349492612033427_nÇALIŞAN VE HAPİSTEKİ GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

CHP Merkez İlçe Başkanı İlyas Şahin, ziyaret nedeninin çalışan gazeteciler günü olduğunu gazeteciliğin çok önemli ve zor bir meslek olduğuna vurgu yaparak, “ Gazetecilik zor ve zor olduğu kadar da çok önemli bir meslektir. Biz, yakın tarihte partimizin yayın organı Cumhuriyetin Sesi gazetesini çıkarmaya başladık. Ayda bir yayınlanıyor. Medyanın ne kadar zor bir iş yaptığını daha iyi biliyoruz. Ben gerçek gazetecilerin gününü kutluyorum. Kalemi başkasının elinde, istediğini yazıp tutuşturduğu yalaka gazetecilerin gününü kutlamıyorum. Hapiste gazetecilik yaptığı için yatan onurlu gazetecilerin gününü kutluyorum.” dedi.

GAZETECİLER OLMASA HALK GERÇEKLERİ ÖĞRENEMEZ

CHP İl kadın Kolları Başkanı Gülşen Özbayrak; “ 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü. Biz de çalışan, emek veren gazetecilerin gününü kutluyorum. Gazetecilik her dönemde önemini korumuştur. Bugün gerek Türkiye genelinde gerek Artvin özelinde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Günden çok hızlı değişiyor. Kamuoyunun bunları takip etmesi neredeyse imkânsız. Gazeteciler bu bakımdan önemli haberleri sayfalarına taşıyarak bizleri, halkı bilgilendirme görevi yapıyor. Sizlere görevinizde başarılar dilerim. Dedi.

15894254_1246347095418835_4235551595093303046_nZOR BİR İŞ YAPIYORSUNUZ

CHP Merkez İlçe Başkanı Neslihan Küçükay ise “ CHP Kadın Kolları olarak hem il Kadın Kolları, Hem Merkez İlçe Başkanlığı ve yönetim Kurulu arkadaşlarımızla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. Gazetecilerin yaptığı görev çok önemli noktalara direk etki etmektedir. Bundan dolayı sizin işinizin çok zor olduğunu biliyoruz. Gününüzü kutluyor, görevinizde başarılar diliyoruz. “dedi.

KAMUOYUNA DOĞRULARI GERÇEKLERİ ANLATMAK İÇİN VARIZ

AFGAD Başkan Yardımcısı Sami Özçelik; “ Bizleri unutmayıp, günümüzü kutlayan, mesaj çeken, telefon açan, bizzat bizi ziyaret eden herkese çok teşekkür ediyoruz. 10 Ocak günü Arhavi ve Hopa programımız nedeniyle burada olamadık. Bizi ziyarete gelen, çiçek gönderen dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Dediğiniz gibi zor bir görev yapıyoruz. Gazetecilik özveri isteyen, bilgi, yürek isteyen, doğruya, doğru, yanlışa yanlış söylemeyi mecbur kılan bir meslektir.

Malum, gerek dünya, gerek ülkemiz, gerekse Artvin’de çok büyük sorunlar söz konusu. Bunların kamuoyuna doğru anlatılması lazım. Gazeteci tarafsız olur. Derken doğruluk çerçevesinde tarafsız olur. Yoksa bir yerde yanlış, yalan, eksik, aksak bir ey varsa direk taraf olur. Bunların düzeltilmesi için yazılar yazar. Onun için tarafsız gazetecilik muğlâk bir kavram olup, net anlam taşımaz.”dedi

CHP’nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren AFGAD Muhasip Üye Hatice Nur Ersöz; “Gazeteci olmak başlı başına bir fedakârlık girişimidir. Her şeyden ödün verirsiz. Yaşamınızdan, zamanınızdan.. Çünkü mesaisi olmayan bir meslektir gazetecilik. Topluma ayna olmak, kamuoyunu

aydınlatmak kolay değil. Ne yazık ki bunları haber yapmak, kamuoyuna taşımak da hiç kolay değil. Onun için hjerkesin gazetecilere saygı göstermesi ve destek vermesi gerekir ki, gazeteciler de görevlerini layıkıyla yapabilsin. Geldiğiniz için teşekkür ederim.” dedi.