Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek imzalı bir levha Ankara’nın bazı parklarına asılmış. Levha ’da “çiçeğin bile sevgiye ihtiyacı vardır” yazısı ve altında İ. Melih Gökçek imzası var.

Şaşırdım. Bu nasıl bir sevgi dolu yürektir. Bir yüreğe aşağıda yazılı olan bütün sevgileri yerleştireceksiniz sonara yüreğinde boş kalmış birkaç hücreden birine de çiçek sevgisini yerleştireceksin.

Parayı seveceksin.
Parayla direkt ilişkisi olan çelik kasaları, banka hesaplarını, ayakkabı kutularını seveceksin.
Hanları-hamamları, gökdelen denen beton yığınlarını, çelik yapıları, yağmur yağınca göle dönüşen ucube alt geçitleri, ya da mimarlık tarihinin kara sayfalarında yer alacak üst geçitleri seveceksin.
Yeşil alanların yapılaşmaya açılmasını, Atatürk Orman Çiftliği’nin ağaçsızlaştırılarak beton ve demir yığını haline getirilmesini seveceksin.
Fetullah’ın Türkçe Olimpiyatlarını,  Gülen okullarını ve ağlamaklı bir sesle Fetullah Gülen’e dön diye yalvarmaları seveceksin.
Aylığı 345 bin Tl’yı bulan 6o kişilik koruma ordusuyla gezip “Erdoğan’la beni Allah koruyor” demeleri seveceksin.
İşi gücü bırakıp sosyal medya hesaplarından hakaret yağdırmaları seveceksin.

İşte bu sevgi dolu yürek bazı parklara astığı levhalarda size “çiçeğin bile sevgiye ihtiyacı var” diyor.

Sayın Gökçek’in kitap okumadığından adım gibi eminim. Olurda kazara bu yazıyı okursa çiçek hakkında ünlü düşünürlerden bazılarının sözlerini yazıya almayı uygun gördüm.

“Çiçeği küçüksemeyin, onun yaratıcısını da küçümsemiş olursunuz.”
Alexandre Dumas

Çiçekler, çocukların bile anladığı kelimelerdir.
Bishop Coxe

Tapınak çanı sustu, ama ben hala çiçeklerden gelen sesi duyabiliyorum.
Basho

Çiçekler, nasıl çiçek açacaklarıyla ilgili şüphe duymazlar. Sadece açarlar ve ışığa dönerler. Onları güzel yapan işte budur.
Jim Carrey

İki adam hapishane parmaklıklarından içeri baktı; biri çamur gördü, öbürü çiçekleri.
Montaigne