Özer Topçu
21 Ocak 2017
Sendikalar duymuyor- görmüyor, dernekler piknikler-yemekler düzenlemekten olanlardan haberdar değil, odalar taklacı güvercin, sanayici işbirlikçi, halk yalama olmuş cıvata tutmuyor…
Oysa bir ülke tek kişiye teslim ediliyor.
Haberin var mı kömürcü amca?
Makarnacı teyze?
Haberin var mı tecavüzcü molla?
Haberin var mı kadına efelenen yiğit?

Haberin var mı  olmadık yerde göstermelik namaza duran zat?
Haberin var mı elinde tesbihiyle dolaşmayı erkeklik sayan mafya özentisi budala?
Haberin var mı dudaklarını cartlak boyayla boyayıp konkene giden kokoş teyze?
Ya senin AVM kurdu, senin haberin var mı sabah işe gider gibi çıkıp AVM’lerde gününü gün eden mutlu aile müsvettesi?

Ya senin arabasına kurulup trafiğe çıkan bencil memur, solu kapatıp kimseye yol vermeyecek kadar bencilliğin nerde kaldı? Bak ülken elden giderken kılın bile kıpırdamıyor…

Köyünde, mahallesinde milyonlarca sorun varken bir tekini dahi dillendirme hakkı olmayan saray vaazları dinleyip elleri patlarcasına alkışlayan muhtar, ya senin bu haline ne demeli, vicdan denen o kutsal şeyi sana neden koymadılar?
Sana ne demeli bursla okuttuğu çocuklarını dünyanın en zenginleri arasına sokan zatın sözüyle dizine dizine çocuk yapıp açlıktan nefesi kokan Murtaza?

“Allah allahhhh anayasa mı yapılıyor, hiç duymadım” diyen yarı ölü köle sen vatandaş olduğunun bile farkında değilsin ama oyunu kullanacaksın ve senin sayende belki de ülke ya kana bulanacak, ya da diktatörlük pervasızca sirayet edecek…

“Ben bilmem kocam bilir” diyen mesleksiz kadın, ev hanımı diye bir sıfatla kandırılan zavallı ya sen, sen altın günlerinde yensin tatlılar, gelsin altınlar derken uçuruma sürüklenen ülkenden haberin var mı?

Heeeeey TIP insanları;
18 maddelik anayasa taslağını okudunuz mu?
Okuduysanız o maddeleri sağlıklı bir insanın istemeyeceğini siz bilmiyor musunuz?
Yolda bulsam kullanmaya ar edeceğim nitelikte ki o maddeleri sağlıklı insanın isteyemeyeceğini bilemiyorsanız siz neyin TIP doktorusunuz?
Ya ordu, ya polis neden hukuksuzluğu tercih ediyorsunuz?
Bu anayasa hukuksuz anayasa ve siz bu hukuksuzluktan rahatsız olmuyorsunuz…
Yargıçlar, savcılar ya siz?
Baklava çalan çocuklara mı yetiyor sizin gücünüz?

15 Yıldır yasalarınıza tecavüz ede ede yasalarınız kalbura döndü ve sizden çıt yok. Yüz binlerce suç işlendi bu ülkede siz kafanızı kuma gömdünüz görmeyelim diye götünüzü de yukarı diktiniz bu defa da tecavüz ettiler, sizde kalbura döndünüz yine ses etmediniz.

Adam konuşması bitmeden konuştuklarını Kanun Hükmünde Kararnameye çeviren zavallılar ya siz, daha ne kadar dayanır o bedenleriniz başkası tarafından kullanmaya?

Anayasa Mahkemesi başkanı, üyeleri ya siz, siz feneri nerede söndürdünüz?
Sizin korumakla yükümlü olduğunuz anayasayı bir tek kişi şeyine takmadığı için onun şeyine takacağı anayasa yapıyorlar, hem de şeylerinin keyfine uygun anayasa, sizin bundan haberiniz var mı?
Bir ülke yıkılırken!