Sami Özçelik / Artvin

Artvin’de Cerattepe denince akla gelecek ilk isimlerden birisi olan öğretmen Nurcan Ay Katırcı, İzmir’e atandı. Artvin Sevdasını özüyle yaşayan ve her zaman Artvin’i yazan, Artvin’i konuşan Katırcı, gazeteci Sami Özçelik’in paylaştığı Artvin Fotoğraflarına yorum yaparak, önemli mesajları iletti. Nurcan Ay Katırcı, “Topu topu şuncacık bir şehirsin. Yeşili yırtarcasına sığındığın bu yamaçta neden kurulmuşsun, kim gelmiş de seni buralarda kurmayı akıl etmiş bilinmez. (ki tarihte rivayetler var elbet kuruluşunla ilgili) ama bence zamanın birinde yaşadığı tüm kötülüklerden bıkıp usanan bir grup insan tüm her şeyden uzak kalabilmek için geldi senin koynuna sığındı.

16142392_10154925345268674_2397359046864216787_n

Ve kendine yalansız, riyasız; dostça kardeşçe; saygıyı sevgiyi önemseyen bir yaşam kurmayı hedefledi ve asırlarca da bu özelliklerini koruyarak bir yaşam sürdürdü koynunda. Kendine yaşayacak bir ev kurmak için yeşiline dokundu belki ama yeşilin var olma nedeni olduğunu bildiği için yine asırlarca o yeşile sahip çıktı. Yeşil memleketin insanı, tüm duygularını yeşilin yeşermesi, dal budak salması gibi yaşar. Yeşilin bol olduğu yerdeki insanın delidoluluğu, içi dışındaymış gibi yaşaması, doğallığı, değişken ruh hali… bir mecburiyettir. Ağaçtan bunu öğrenir çünkü. Yeşilin her tonu bunu kodlar genlerine!

16143262_10154925345808674_1061292827151544451_n

Genlerime kodladıkların bana bir ömür öyle güzellikler yaşattı ki bilemezsin! Sırf bunun için bile şu fotoğrafta saģ üst köşede görünen yerde açmaya çalıştıkları bir yaraya karsı nerede olursam olayım mücadeleden vazgeçmeyeceğimi söylemek istedim sana güzel memleketim. Sen benim yüzümü hiç yere baktırmadın nerede ” Artvinliyim” desem yarattığın sempatinin meyvesini yedim. Ben ve benim gibi gurbette olan pek çok insan o yüzden sana her daim borçludur ve bu borcu zamanı ve yeri geldiğinde ödemek zorundadır. Sabah sabah bu fotoyla beni bu duygulara salan fotoğrafın sahibi TC Sami Özçelik’e de teşekkür ediyorum. Bu yoruma yorum yapanlar da Katırcı’ya destek verdi. Yorum yapanlardan bazılarının duyguları şöyle; “

ÖZGE ZEYNEP ŞANLI : Şu güzelliğe uyanıp orada bir yudum nefes alarak o yeşilliğin içinde kaybolmanın ne demek olduğunu bilmeyenlere çok üzülüyorum. Hayatlarında neyi kaçırdıklarını bilmiyorlar. Bu doğayı kaybettikten sonra ağlamak boşuna! Bu fotoğrafı görünce bile yüzümde bir gülümseme oluyor, içim mutlulukla doluyor. Yürüyüşlerimizi hatırlıyorum. Ben hiç böyle bir yer görmedim, hiç doğanın içinde bu kadar hissetmedim kendimi. Artvinli olmasam bile, bir yanım hep orda, oralı. Bu güzelliği parayla değişmeyin!!

SİBEL SUSUZLU YILMAZ: Canım arkadaşım, Ankara’da Artvin’den ve bu mücadeleden o kadar çok söz ediyorum ki beni Artvinli zanneden,  Bolu’lu olduğumu duyunca şaşıran çok arkadaşım oldu. Biz de gurbetteyiz ve bu mücadele için elimizden ne gelirse yaparız. Artvin için hep elele olacağız. Artvin’i ve Artvinliler’i çok seven bir Artvin gelininden İzmir’e Sevgiler.

GULCAN SANCAKTAROĞLU : Ağzına sağlık ne güzel anlatmışsın…Bizde çok uzaktayız ama Artvin düşünmediğimiz bir gün bile yok… Hep gurur duyduk… Kimselere vermeyeceğiz …