Beytüşşebap’ın Rizeli Eski Kaymakamı ‘FETÖ’den Gözaltına Alındı…

Haber Merkezi

Yurt genelinde olduğu gibi Tokat’ta da Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana darbeye karışan Rizeli isimlerin yanında FETÖ’cü Rizeliler konusunda şok yaşayan Rize, adeta bir artçı şok daha yaşadı.

Darbe girişimi sonrasında Beytüşşebap Kaymakamıyken sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Örgütün ‘Mülkiye yapılanmasına’ yönelik yürütülen soruşturmada Güntepe’nin, örgütün gizli haberleşme programı ‘ByLock’u kullandığı tespit edildi.

Hamamözü’nde görev yaparken burada, ‘Amasya Kaymakamlar imamı’ olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda çok kez görüştüğü belirtilen ve Kayseri’de gözaltına alınan Kadir Güntepe, 1 Aralık 2016’da Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanmış; henüz bu görevine başlamamıştı.

Beytüşşebap Kaymakamı olduğu zaman, PKK ile girişilen terörist çatışmalardan sorumlu tuttuğu HDP’lilere, ‘Böldürmeyeceğiz ulan’, ‘Bana bak vekil bozuntusu’ şeklinde ifadeler kullanmış; AKP’li siyasetçilerin gözde bürokratı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de Beştepe’de görüşmüştü.

Terörle Mücadele Savunması!

Eşi ile birlikte gözaltına alınan Güntepe, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Tokat’a götürüldüğü ifade edilirken; PKK ile mücadele eden birisi olduğunu söyleyerek kendisini savunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, Kayseri Yakut Mahallesi’nde bulunan kayınvalidesinin evinde gözaltına alınarak, Kayseri polisi tarafından Tokat’a götürülen Güntepe’nin sorgusu sırasında oldukça agresif davrandığı kaydedildi.