Rize Belediyesi 2 Bin 640 Kişiyi İnceledi, 4 Personelin Görevine Son Verdi…

Haber Merkezi

Başarısız darbe girişimimin ardından çeşitli eleştirilerin odağı olan ve bugüne kadar FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin nasıl soruşturma ve işlemler yapıldığı Rize Belediye Başkanlığından, ‘resmi FETÖ’ açıklaması yapılarak; 667 Sayılı KHK kapsamındaki çalışmalara ilişkin bir duyuru yayınladı.

Açıklama öncesinde ise, Belediye Başkanı Reşat Kasap’ın, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunarak; sorun ve görüşleri dinlemesi ve ayrıca ziyaretlerinde belediye hizmetlerinin yer aldığı yayınları da takdim ettiği öğrenilirken; ziyaret edilen esnafların da dikkat çektiği görüldü.

Rize Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, “Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Belediyemizce 27/07/2016 tarihinde araştırma komisyonu kurulmuştur. Gerekli işlemlerin hatasız yapılabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığınca belirlenen kriterler doğrultusunda; araştırmalara temel teşkil edecek bilgiler ilgili kurumlardan istenilmiş olup; tüm veriler 27/12/2016 tarihinde kurumumuza iletilmiş ve gerekli incelemeler komisyon tarafından yapılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda Belediye Başkanlığımız tarafından; Belediye ve bağlı iştiraklerinde çalışan personel ve bunların eş ve çocukları; ayrıca kurumumuzla irtifak intifa ve kira sözleşmesi olanlar da dahil olmak üzere toplam 2.640 kişi inceleme kapsamına alınmıştır. Yapılan incelemeler neticesinde 4 personel açığa alınmış, 4 personelin görevine son verilmiştir. Rize Valiliği Olağanüstü Hal Bürosunca Belediyemize yazılan yazılara istinaden açığa alınan 4 personelden 3 ü göreve iade edilmiştir. Ayrıca kurumumuzla kira sözleşmesi olan 1 kişinin örgütle iltisak ve irtibatı bulunduğundan kira akdi tarafımızdan sona erdirilmiştir. Rize Belediyesi olarak Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili çalışmalarımız kararlılıkla devam etmekte olup; konu ile ilgili çalışmalar 667 Sayılı ‘Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname’ doğrultusunda, hiçbir şekilde taviz vermeden yürütülecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Bu güne kadar bu tür çalışma ve işlemlerle ilgili pek bir açıklama yapmayan Rize Belediyesi yetkililerinin neden böyle bir açıklamaya gerek duyduğu ise merak konusu oldu.

3 Askeri Personel Tutuklandı

Öte yandan Rize’de sürdürülen FETÖ soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edilen 3 askeri personelin, ‘ByLock’ kullandıkları iddiasıyla tutuklandığı bildirildi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ‘ByLock’ kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan Astsubay A.B., S.A. ve Uzman Çavuş M.B.’nin Emniyetteki işlemleri tamamlanarak, sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildiği ve çıkarıldıkları Mahkemece tutuklandıkları öğrenildi